תופעות לוואי של תרופה בשם רקוטאן

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

13/11/2011 | 14:34 | מאת: דודי

שלום. שמי דודי אני בן 27 בגובה 179 ס"מ משקל 100 ק"ג. קיבלתי מרשם לרקוטן 20 מ"ג+40 מ"ג=60 מ"ג. הרופא שלי אמר לי קלחת פעם ביום בבוקר אחרי האוכל. מצאתי באינטרנט כל מני תופעות לוואי שנוגעות לתרופה זו. האם באמת אסור לעשות ספורט (מתאמן בחדר כושר 3-4 בשבוע במסגרת דיאטה), שתיית אלכוהול אסורה, אסורה חשיפה לשמש, יכולה לגרום לכאבי ראש מקלים ועד עזים(סבלתי כבר מכאבי ראש עקב לקיחת תרופה שונה לאקנה אז נושא זה מאוד חשוב לי), יכולה לגרום לשינוי במצבי רוח ואפילו לדכאון עז ועד לאובדני, האם לא ניתן/לא מומלץ לשים עדשות (אני לובש משקפיים בעיק אך לפעמיים עדשות)? בנוסף האם יכולה לגרום ליובש בידיים ובזרועות? בתודה מראש, דודי

דודי שלום כן כל תופעות הלוואי שקראת נכונות כמובן שלא כולם יקרו בבת אחת לפציינט היובש יהיה בכפות הידיים ובאמות. לגבי העייניים אם יהיה יובש יש אפשרות להשתמש בטיפות מלאבותיותשימוש בעדשות לשיקולך.

13/11/2011 | 16:44 | מאת: דודי

ד"ר יורב, הרופא שרשם לי את התרופה לא סיפר לי על כל הדברים הללו כאשר רשם לי התרופה. אני ניסיתי לברר איתו טלפונית על הדברים האלו והתגובה שלו הייתה שכל מה שמופיע באינטרנט לא נכון, ואם הוא לא אמר לי משהו אז אני יכול לעשות אותו. מדוע שלא יספר לי על תופעות הלוואי הללו? ולמה להכחיש באופן גורף את מה שמופיע באינטרנט? מה שהכי מטריד אותי הוא נושא כאבי הראש משום שאבל הייתי בטיפול עם תרופה אחרת מרופא אחר 3 חודשים ואז החלו להופיע כאבי ראש עזים שבגללם אושפזתי ועד היום לא מצאו מה גרם להם (אך יד חשד לכדורים מאז). היום שאני לוקח רקוטאן כמעט חודש והחלו להופיע כאבי ראש קלים. האם להפסיק לקחת את התרופה או להמשיך לקחת עד שאתייעץ עם הרופא שרשם לי את התרופה (מה שיצריך חידוש מרשם) - התור שלי אליו רק ביום שלישי שבוע הבא. בתודה מראש, דודי

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות