כאבים בכתפיים

דיון מתוך פורום  כאב

22/02/2015 | 22:49 | מאת: יובל

שלום רב, קצת רקע כללי: אני חיילת משוחררת בת 21, עד הצבא הייתי רקדנית והתעמלתי במשך מספר שנים רב. במהלך השירות הצבאי החלו להופיע לי כאבים בכתף מידי פעם, וכשפניתי לרופא הצבאי, הוא טען שהכאב מופיע בעקבות גמישות יתר במפרק הכתף, ושאני זקוקה לפיזיותרפיה. אך לא הייתה לי אפשרות לטפל באותה הבעיה והמצב נשאר כפי שהוא כל השנתיים. וחזרה למצב היום: לפני כ3 שבועות החלו להופיע לי בכתף שמאל כאבים עזים ללא סיבה. לאחר מספר ימים, כתף ימין גם כן הצטרפה והחלטתי לפנות לרופא. בהמלצתו של הרופא התחלתי ליטול ארקוקסיה, אך לצערי לא היה שיפור במצב,והמצב אף המשיך להחמיר. בהמשך החלו הכאבים להחריף עד מצב בו הכאב לא פסק גם בזמן מנוחה, והתחיל להקרין למרפקים. לאחר 9 ימים בהם נטלתי את כדורי הארקוקסיה פניתי לאורטופד. האורתופד תוך דקה הודיע שיש לי דלקת בגיד הכתף (הופתעתי שלא בדק תווך תנועה, היכן מקור הכאב..)ורשם תרופה אחרת בשם סלקוקס. אני נוטלת את התרופה כבר מספר ימים והכאבים בכתף שמאל אכן כמעט ופסקו. אך ביד ימין הכאבים הגיעו כבר אל כף היד. שאלתי היא- האם דלקת בגיד הכתף יכולה להגיע למצב שהכאב מקרין עד לכף היד? או שאתם ממליצים לי להיבדק פעם נוספת? ואם המצב אכן אפשרי, האם קיימת דרך נוספת לטפל בכאבים הבלתי נסבלים? תודה רבה!

24/02/2015 | 15:40 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, אם הכאבים לא חולפים, ממליץ לחזור לאורתופד ולבצע במידת הצורך בדיקות עזר, כגון, אולטרה סאונד של הכתף. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב