כאב עקב פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כאב

05/09/2014 | 15:41 | מאת: מטי

שלום דר. לפני חודש התחיל כאב גב תחתון משמאל עם הקרנה לברך שמאל. Mri פריצת דיסק בl3 עם לחץ קשה על העצב.הכאב כל הזמן משתנה בעוצמה וביקום פעם שורף פעם דוקר פעם כמו סכין והמיקומים לפעמים חזק בברך ושוק עליון, לפעמים רק גב. פיזיוטרפיה לא עזר . כרגע אני לוקח rockacet וetopan i zaldiar. עם שיפור זמני אבל כבר חודש עם תרופות . השאלה האם אתה מליץ טיפול אחר? מתי יש לעשות דברים פולשנים כמו זריקה בגב תחת שיקוף? עד מתי לחכות כדי ךעשות ניתוח? תודה

07/09/2014 | 14:37 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, כאבי גב מסוג זה חולפים ברוב המקרים במהלך 3-4 חודשים. במקרים בהם הכאבים נשארים חזקים למרות טיפול בכדורים, ניתן לפנות למרפאת כאב על מנת לשקול הזרקת חומרים סמוך לעצב, תוך שימוש בשיקוף או בלעדיו. יש לשקול ניתוח במקרה שהזרקה לא עוזרת ובמיוחד אם מופיעה חולשת שרירים. במקרה של הופעת חולשת שרירים יש לפנות למנתח ללא דיחוי. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב