שלום אני סובל מסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/01/2015 | 22:14 | מאת: רועי

אני מטופל בפרפנן 24 מ"ג אטומין 2 גדורים של 40 מ"ג ובליתיום 1200 מיליגרם(משום שהרופא חוששת שחלילה תהיה לי מאניה לא שהייתה בעבר כלומר לא הובחתי כחולה מאניהדיפרסיה אלא סכיזופרניה ו OCD) מחלת הסכיזופרניה אובחנה אצלי ב2006 לאחר התקף חריף טופלתי בזיפרקסה עד שהתייצבתי,אך לאחר שנה חזרה המחלה לצערי לאחר הפסקת הטיפול,בפעם זו סבלתי מהתקפי חרדה חריפים,OCD קשה וסכיזופרניה פעילה לאחר 5 שנים בשילוב תרופתי (נעשו ניסינות רבים כגון סרווקל ,סוליאן, ועוד תרופות שאינני זוכר)והשתלבותי בקהילה,דיור מוגן,וכו' הגעתי לשמחתי לתפקוד מלא. לפני ארבעה חודשים הפסקתי עם הזיפרקסה בהמלצת הרופא וכיום אני מטופל בתרופות שהזכרתי לעיל. הבעיה היא כזאת אני כמעט לא נרדם בלילות לא משנה כמה אני פעיל,אני לא מרגיש עייפות כלל ולפעמים יש לי חרדות קשות שגורמות לי לחשוש חלילה מהתקף. אנא עזרי לי

בהשפעה של זיפרקסה יש מרכיב מרגיע ומיישן ויכול להיות שהפסקת התרופה גרם לחרדה קושי בהירדמות. אין אפשרות לתת המלצה על טיפול תרופתי ללא בדיקה, כדאי לפנות לרופא המטפל ולספר לו שהטיפול אינו עוזר לך לישון.

מנהל פורום סכיזופרניה