אפילפסיה +התקף פסיכוטי ראשון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/12/2011 | 09:30 | מאת: יעל

בני בן 20 חולה באפילפסית ילדות שפירה מגיל 11 מאוזן תרופתית וללא התקפים מזה 3 שנים בני טופל באוספולוט 800 מג ליום (משקלו 57 קג ) במשך 3 שנים -מדובר במינון גבוה אך שמר עליו מבחינת התקפים לפני מספר חודשים החלה שינוי בהתנהגות שלו שהחריף למצב פסיכוטי (התקף פסיכוטי ראשון בחייו ) האים ההתקף נובע משימוש באוספולוט במינון גבוה לאורך זמן (3 שנים )האים לדעתך צריך להפסיק את הטיפול באוספולוט (יש לציין ש-mri ו-EEG בעירנות תקינים .האים להפסיק את האוספולוט כלל או לעבור לטיפול אחר נגד אפילפסיה .האים הפסקת הטיפול באוספולוט לדעתך יפסיק את ההתקף הפסיכוטי ? בני מקבל כעת רספרידל 6 מג לצורך הפסקת ההתקף הפסיכוטי -האים יש צורך ברספרידל או שהפסקת השימוש באוספולוט ישפר את מצבו האים ידוע לך על סיטואציה כזו של התקף פסיכוטי ראשון (ומקווים אחרון ) כתוצאה משימוש ממושך בנוגד פירכוסים כגון אוספולוט במינון גבוה ? האים יש סיכוי שהתקף הפסיכוטי לא יחזור שוב האים שילוב של אוספולוט ורספרידל יעיל ואפשרי יחד בני מקבל רספרידל 6 מג במשך כשבוע וקיים שיפור קל מאוד במצבו הנפשי - אודה לך על תשובתך ההורים המודאגים

13/12/2011 | 07:47 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין אפשרות לענות על מקרים ספציפים דרך פורום אינטרנט. ניתן לתת תשובות כלליות בלבד. באופן כללי אפילפסיה היא גורם סיכון למצבים פסיכוטים. בכל מקרה הטיפול נוגד האפליפסיה בד"כ אינו גורם למצבים פסיכוטים אלא להיפך - איזון אנטי אפילפטי מיטבי עוזר למנוע התקפים פסיכוטים. בכל אופן מצב פסיכוטי ראשון בגיל 20 מחייב בירור נרחב. למרות שהסבירות הסבוהה היא שמדובר בתופעה של האפילפסיה יש לשלול שלא מדובר בהפרעה גופנית אחרת, השפעה של סמים, התחלה של הפרעה נפשית מקבילה (כגון הרפעה אפקטיבית או סכיזופרניה) ועוד. יש להמשיך מעקב כולל יעוצים נוירולוגים. באופן ספציפי לשאלותיך - אוספולוט היא לא תרופה שגורמת בד"כ למצבים פסיכוטים, להיפך, היא יכולה למנוע אותם אצל הסובלים מאפילפסיה. לגבי הריספרדל - היא תרופה נוגדת פסיכוזה יעילה (אם כי באופן כללי טיפול אנטיפסיכוטי כלשהו הוא פחות יעיל במקרים של אפילפסיה מאשר בהפרעות פסיכוטיות ראשוניות). לפעמים חוסר איזון של אפילפסיה מתבטא במצבים פסיכוטים ולא בפרכוסים. לפיכך במקרים כגון אלה יש לשקול איזון אפילפטי מיטבי כגון הוספת תכשיר נוגד אפילפסיה נוסף. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה