שלום לרופא,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/10/2011 | 17:35 | מאת: רונה

כחולת סכיזופרניה אני קוראת המון חומר על המחלה. לפי מה שאני מבינה מדובר בתופעה פיסיולוגית המתרחשת במוח בדומה למחלות אחרות כמו אפילפסיה,פרקינסון או MS(ניוון שרירים)שהביטוי שלהם הוא בשיבושים פיסיולוגיים במוח. אם כך,מדוע סכיזופרניה נחשבת מחלת נפש ואילו אפילפסיה,ניוון שרירים או פרקינסון,אינם נחשבים כאלה?

14/10/2011 | 14:02 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. זאת שאלה מצויינת שרבים וטובים מתחבטים בה מזה מאז תחילת המאה ה-20. נוסיף ונאמר שבמחלות שציינת (כגון אפילפסיה, פרקינסון או טרשת נפוצה) יש בד"כ גם הסתמנויות נפשיות שמצריכות התייחסות. לפעמים ההסתמנות הראשונה שלהן היא רק בתחום הנפשי. זה גם נכון שכיום אני יודעים שבסכיזופרניה יש היבטים פיזיולוגים מוצקים (כגון ירידה בפעילות פרה-פרונטלית, ירידה (קטנה) בכמות החומר האפור, בעיות בקישוריות בין חלקים שונים במוח ועוד). אז למה סכיזופרניה היא בתחום של פסיכיאטרים והאחרים בתחום של הנוירולוגים? למה אין התמחות משותפת לשני התחומים המטפלים בבעיות הנובעות מממערכת העצבים? למה לאלה אין סטיגמה ולסכיזופרניה יש? אין לי תשובה לכאן או לכאן. אולי זה ישתנה בעתיד. רק ניתן לומר שמה שחשוב בסופו של דבר - זה שיהיה מי שיידע לטפל בהתסמנות הנפשיות השונות באופן יעיל תוך הכרת המכלול של התופעה (כולל ההיבטים הנפשיים והפיזיולוגים). בברכה, ד"ר אהוד ססר.

מנהל פורום סכיזופרניה