תרופות ואלכוהול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/04/2011 | 14:36 | מאת: אלכוהוליסט

היי עד כמה באמת מסוכן לקחת אלכוהול עם טיפול תרופתי אנטי פסיכוטי וגם SSRI ?קלונקס אני נוהג לישתות הרבה אלכוהול יחד עם התרופות או אחרי כמה שעות... אבל באמת אני לא יודע מה ההשפעה השלילית בשילוב של שני הדברים האלו? תוכל לתאר לי מיקרים ממשיים שבהם נגרם נזק או סימטומים בעקבות השילוב? נעשו מחקרים? יש חוסר יעלות? האם מבחינת ביולוגית יש התנגשות ואיך? באמת אולי אני ישתכנע לא לצרוך יותר אלכוהול...

03/04/2011 | 12:38 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. שתיית אלכוהול משפיעה ישירות על רמות תרופות בדם ויכולה בכך לגרום לתופעות מסכנות חיים. יש אלפי מחקרים בנושא (תריץ בגוגל "Alcohol and Medication Interactions" ותראה בעצמך). במיוחד מדובר על התרופות שאתה לוקח. וחוץ מזה שתיית אלכוהול בכמויות מזיקה בשל סיבות רבות מאד: 1) פגיעה במערכות הגוף באופן בלתי הפיך (למשל בכבד). 2) פגיעה בלתי הפיכה במוח עם פגיעה קשה בזכרון עד לכדי שטיון (בשל פגיעה ברמות ויטמינים). 3) החרפה במצב נפשי. 4) פגיעה במערכת הנשימה עד לכדי דום נשימה. 5) תופעות גמילה מסכנות חיים כגון פרכוסים בלתי נשלטים. 6) ביצוע מעשים חסרי שיפוט שמסכנות את הסובבים ואותך. 7) פגיעה עצבית פרפרית שיכולה לגרום (בין השאר) לבעיות בלתי הפיכות בתפקוד המיני. 8) ירידה בתפקוד חברתי. צריך עוד? בברכה, ד"ר אהוד ססר

26/05/2011 | 02:08 | מאת: הוא עדיין מבטל ב60 ויותר

מה שכול תרופה אחרת לא עושה לי אני בבעיה

מנהל פורום סכיזופרניה