ביטול האבחנה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/03/2011 | 10:16 | מאת: יגאל

שלום, ד"ר! אובחנתי ב- SCHIZO-AFFECTIVE TYPE SCHIZOFRENIA לפני כ-10 שנים (עקב תאונת עבודה קשה ונכות - חובות ומשבר נפשי), המל"ל לא קשר לת"ע והנני מקבל קצבת נכות כללית. שלוש שנים כנעלמו כל סימטומים של מחלה, שלוש שנים לא מקבל תרופות, מרגיש טוב, עברתי מבחני שיקום בהצטיינות, מתאים להשכלה גבוהה. האבחנה שהנני חולה מפריע לי לנהל תהליך משפטי לת"ע. איך אני יכול לבטל את האבחנה עקב החלמה מלאה, באיזו דרך? תודה

03/04/2011 | 12:01 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תפנה לפסיכיאטר המטפל, הוא יכול להעריך את מצבך לאורך ציר הזמן ובמידת הצורך לשנות או לבטל את האבחנה. באופן עקרוני אבחנה לא חקוקה בסלע (לפעמים יש טעויות ולפעמים האבחנה פשוט משתנה עם הזמן), הרי לא מדובר במדע מדוייק. בברכה, ד"ר אהוד ססר

23/03/2015 | 23:05 | מאת: אור

שלום. אני מתמודד שנים רבות עם טראומה מינית. עד היום. במהלך השנים. לא דיווחתי על המצוקה באופן ברור והדגמתי קשיים על גבול הפסיכוטי. בעקבות כך אובחנתי סכיזופרניה. ומאז המצב שלי התדרדר בעקבות ההשלכות של הטיפול ההרסני והיעדר טיפול ממוקד על הטראומה. במהלך מחקר רציני שעשיתי גיליתי שאני פשוט לא חולה נפש. גיליתי את הכשלים של הפסיכיאטריה בנוגע לענייני. ולמרות הצהרותיי, לא מוכנים לאפשר לי להתפתר מהאבחנה ההרסנית הזאת. מה עושים? כיום אני מקבל שיחות ברווחה. עם מטפל בטראומה ואני חושש מזה שהמצב הנוכחי ,עם האבחנה , תשליך על ההחלטה אם להמשיך או לא להמשיך לתת לי שיחות. יש לציין, ששנים הופניתי לחברה חולה וכאשר אני נמצא עם חולים אני חש הפחתת ערך רצינית לגבי כי משוים אותי לאנשים שלא מוצאים את עצמם במציאות.

22/05/2015 | 20:34 | מאת: אור

מה דעתך לגבי השאלה? איך ניתן לשנות אבחנה בעקבות הממצאים שציינתי לעיל?

מנהל פורום סכיזופרניה