תסמינים של סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/08/2010 | 09:31 | מאת: רוני

שלום ד"ר ססר מהם התסמינים של סכיזופרניה ? איך אני יכולה לדעת אם לבעלה יש סכיזופרניה , לאחרונה אני חשה שהוא סובל מהזיות. אנא עזרתך , תודה

25/08/2010 | 10:34 | מאת: שלמה

אם את חוששת שבעלך סובל מהזיות כדאי שתפני יחד איתו לפסיכיאטר.את לא יכולה לאבחן סכיזופרניה בעצמך , זה דורש הסתכלות לאורך זמן בהתנהגות האדם ולא ניתן לעשות ע"י מי שאינו רופא.האם את יכולה לפרט במה מתבטאות ההזיות?

27/08/2010 | 14:52 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום רוני. חסרים הרבה מאד פרטים בפנייה שלך. למשל - למה את מתכוונת שאת "חשה שהוא סובל מהזיות"? ההגדרה הבסיסית של הזיה זה ששומעים, רואים או מרגישים משהו שלא קיים במציאות. לזה את מתכוונת? כמו כן הזייה בפני עצמה אינה מעידה על סכיזופרניה (ובד"כ היא לא). בכל אופן לצורך בירור מעמיק יותר יש לתת יותר פרטים ו/או לפנות לפסיכיאטר. שאלת מה התסמינים של סכיזופרניה. אז הנה, כשירות לציבור, הם הקריטריונים הרשמיים (לפי ה-DSM): 1. חייבים להופיע שניים או יותר מהבאים: - מחשבות שווא. - הזיות (לא רק ראייה, אלא במספר חושים). - דיבור בלתי מאורגן. - התנהגות בלתי מאורגנת או קטטונית. - תסמינים שליליים (א?פקט שטוח). 2. בעיות בתפקוד החברתי או התעסוקתי למשך תקופה ניכרת הנמשכת מאז הופעת התסמינים. 3. התסמינים קיימים במשך חצי שנה לכל הפחות, בה לפחות חודש אחד של תסמינים מקבוצה 1. 4. נשללו הפרעות אחרות שמסבירות את המצב 5. נשלל שימוש בחומרים או בתרופות שעשויים להסביר את המצב 6. נשללה הפרעה התפתחותית (לדוגמה: אוטיזם) בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה