ת

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/02/2011 | 10:32 | מאת: ש

כיצז מזהים אצל בן זוג סכיזופרניה? לוקח לוזפין 5 שנים ופעם אחת היה מאושפז לפני 5 שנים..... כיצד מזהים שהוא הולך לתקוף?קראו כמה פעמים בשנתיים האחרונות שתקף אותי כי לא נראה לא כמה דברים שעשיתי,לא מרים ידיים אבל ניהיה מפחיד..

08/02/2011 | 15:28 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. את שואלת איך אפשר לזהות, כלומר לנבא, שאדם הסובל מסכיזופנריה הולך להיות אלים. ראשית, יש לחזור ולהדגיש שהרוב המוחלט של אנשים המתמודדים עם סכיזופרניה אינם אלימים. ולעניין עצמו - סוגיית ניבוי אלימות אצל אנשים הסובלים מסכיזופרניה אינה פשוטה כלל ועיקר. לא תמיד יש סימנים מקדימים ברורים. לפעמים ההחמרה היא פתאומית. ולמרות כל האמור לעיל, יש מספר סימנים שיכולים לעזור בזיהוי מצבים עם פוטנציאל של אלימות, כגון: 1) רקע של אלימות בעבר. 2) אם יש שימוש בסמים (מכל הסוגים) או אלכוהול. 3) אם יש איומים. 4) אם יש גישה לנשק (חם או קר). 5) דפוסים חוזרים של כעס או עוינות 6) נהיגה לא זהירה. 7) חוסר תעסוקה. 8) חיים בתנאי צפיפות ורעש. בכל מקרה - אם יש לך חשש כלשהו - מומלץ לפנות בהקדם לפסיכיאטר המטפל שלו כדי לחשוב על התאמת טיפול חלופי ו/או צורך באשפוז. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה