עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/01/2011 | 10:51 | מאת: גלית

שלום לך ד"ר אהוד ססר מאחר ואף אחד מהפורומים של הפסיכאטריה והפסיכולוגיה לא עונים ( השאלות אפילו לא מתפרסמות ) אשמח אם תוכל לעזור לי. לאחר התמוטטות עצבים בעבודה לא חזרתי לעבוד הלכתי לפסיכאטר שאיבחן שיש לי CYCLOTHYMIC DIC אני לא ממש הבנתי מהאינטרנט מה זה בדיוק ורציתי לדעת בבקשה האם אוכל לתבוע את ביטוח לאומי לנכות כי אני לא מתפקדת ומתה מפחד לחזור לעבודה ולחטוף שוב התמוטטות . תודה על העזרה

09/01/2011 | 16:58 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום גלית. זהו פורום סכיזופרניה. למרות זאת נתייחס לשאלתך בקצרה - הפרעה ציקלוטימית היא הפרעה שבה יש תנודות במצב רוח בין "היי" (מה שקרוי "היפומאניה") ודכאון קל עד בינוני (ולא קשה). לגבי ביטוח לאומי - וודאי שאי אפשר לתת לך תשובה ללא בדיקה מעמיקה. תפני לפסיכיאטר ותבררי את הסוגיה לעומק. באופן כללי ניתן לומר שציקלוטימיה נחשבת להפרעה יותר קלה מדכאון קשה או הפרעה דוקוטובית, אך יחד עם זאת היא גם דורשת טיפול ומעקב. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה