קרישה תוך כלית מפושטת: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מצב חירום בלידה: תסחיף מי שפיר

תסחיף מי שפיר הינו מצב חירום רפואי נדיר מאוד, הכרוך בסכנת מוות ליולדת ולעיתים גם לעובר. אבחון מיומן וטיפול מיידי - עשויים להציל חיים מי השפיר מקיפים את העובר בתוך שק השפיר, מגנים על העובר מפני טלטול או לחץ המופעל על הבטן, שומרים על חום גופו - ומאפשרים לריאות ולמערכת העיכול של העובר להתפתח. במהלך ההריון, כמות מי השפיר עולה; ומהשליש השני להריון, מי השפיר מכילים בעיקר שתן של העובר, תאי עור שנשרו מהעובר - ונושאים את המטען הגנטי שלו, פלומות שיער שנשרו וחלק משכבת הוורניקס - השכבה השומנית הלבנה, אשר עוטפת את העובר בתוך שק מי השפיר ומגנה על עורו. תסחיף מי שפיר הוא נדיר - שכיחותו 1:15,000-20,000 לידות. צילום: שאטרסטוק מהו תסחיף מי שפיר?תסחיף מי שפיר (Amniotic fluid embolism) נגרם כתוצאה מחדירה פתאומית של מי השפיר אל תוך מחזור הדם של האם - וממנו לריאות האם. אחת ההשערות היא כי תאי העובר...
ללמוד עוד על קרישה תוך כלית מפושטת
לוקמיה חריפה-AML-תמונה

הסקירה נכתבה ע"י אורלי יו-טוב ומעיין דרור סטודנטיות שנה ג'...

מאת: בחלק זה תוצג...
02/03/2002
מצב חירום בלידה: תסחיף מי שפיר-תמונה

תסחיף מי שפיר הינו מצב חירום רפואי נדיר מאוד, הכרוך בסכנת...

מאת: ד"ר הר - טוב...
08/08/2017
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לקרישה תוך כלית מפושטת?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

קרישה תוך כלית מפושטת: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום שמי הילה בת28 הריון שני ספונטני. בהריון ראשון ילדתי בשבוע32 בקיסרי חירום עם היפרדות שליה מלאה ותמונת dic. ב'ה הילד חש בטוב. כעת מטופלת באספירין עקב מה שהיה ובקולכיצין קבוע עקב fmf ברקע. בשיחה עם הרופא העלה את האופציה הקרובה של זירוז ללידה טבעית כדי לא להגיע לסיכון.. כרגע הכל תקין לחלוטין ב'ה כולל גודל עובר וכולי. שאלתי האם באמת כדאי לעושת זירוז (בסהכ זו תהיה לידה ראשונה..) או לחכות באופן טבעי? תודה

הילה שלום, יש יתרונות וחסרונות לביצוע זירוז לידה. מאחר ואת מעוניינת לדבריך בניסיון TOLAC (לידה נרתיקית לאחר ניתוח קיסרי בעברך) נכון יהיה בשבילך להגיע בלידה ספונטנית באופן עצמוני ולא לעבור זירוז. זאת כי זירוז לאחר ניתוח קיסרי רגיל (חתך פננשטייל) מעלה סיכון לקרע רחמי מכ-0.5% למספר אחוזים. עם זאת ייתכנו פרמטרים נוספים שיש לקחת בחשבון. ממליצה לפנות להערכה נוספת עם כלל התיעוד הרפואי לבית החולים בו את מעוניינת ללדת, לקבלת החלטה מושכלת. ובמידה ויוחלט על לידה נרתיקית הערכות מתאימה לאור ההיסטוריה שלך. בהצלחה!

עברתי הפלה בניתוח קיסרי בגלל שהגוף שלי נכנס לדיק קליני השאלה שלי האם קרישת הדם יכולה להמשיך גם אחרי שמטפלים בזה ואלרי שזה עובר 4 חודשים אחרי ?

DIC הוא אירוע חריף ולרב חולף לאחר שהטריגר (הפלה לדוגמא) חולף.

שלום רב, בני נולד עם תסמונת שאיפת מקוניום ותמונה מחדישה ל- HIEעם הפרעה בתפקודי קרישה בגינה נזקק למוצרי דם. היה מונשם ומורדם למשך 6 ימים כולל NO עקב יתר לחץ דם ריאתי. ותחת כיסוי אנטיביוטי אם כי כל התרביות היו עקרות כולל PCR מנוזל שדרה. לאחר מכן השתפר קלינית עד שהשתחרר. סה"כ 15 ימי אשפוז. בבדיקת אולטראסאונד ראשונה יום לאחר הלידה (נעשתה על מנת לשלול דימום לאחר שהתפתח DIC והיה דימום לריאות) הודגמו חדרי מוח תקינים וסימטריים ללא עדות להידרוצפלוס. רקמת המוח מעט אקוגנית באופן דיפוזי דו צדדי, ללא ממצא ודאי החשוד לדמם פוקלי. כמות הנוזל האקטרא-אקסיאלי תקינה, סינוס סגיטלי עליון מדגים זרימה בדופלר. בבדיקה חוזרת לאחר יומיים (בגיל 4 ימים) הודגמה הרחבה קלה של חדרי המוח הלטרליים והשלישי, שהינם מעט יותר בולטים ביחס לבדיקה הקודמת, עדיין אקוגניות של רקמת המוח הפריוונטריקולרית ללא דימום, וכן הדגשה של חללי הנוזל האקסטרא-אקסיאליים בהיקף המיספרלי, כולל מעורבות הפיסורה האינטר-המיספרית. בבדיקה לאחר שבוע נוסף (בגיל 11 ימים) עדיין נצפתה אקוגניות מפושטת כולל גרעיני הבסיס. בבדיקה לאחר 15 ימים נוספים (בגיל 26 ימים, לאחר שחרור מבית החולים) עדיין נצפתה אקוגניות מפושטת כולל גרעיני הבסיס. שאר הממצאים ללא שינוי. אבקש לקבל הסבר על הממצאים הנ"ל, ועל המשמעויות של העובדה שלא נצפה שיפור גם ביום 26 לחייו. תודה רבה!

מיקה שלום, הממצאים בסונר המוח מתאימים למהלך סביב הלידה, כלומר להשפעה של שאיפת המקוניום והפגיעה ההיפוקסית (HIE) על רקמת המוח של הילוד. בתוך 26 ימים בוצעו ארבעה סונרי מוח, בכולם כנראה תמונה דומה. לדעתי אין טעם לחזור על סונרי המוח בכזאת צפיפות, והעובדה שאין שיפור לא מעידה על בהכרח על נזק (זמני או בלתי הפיך), אלא שכדאי להמתין קצת יותר זמן לפני שיבוצע הסונר הבא. אני מציעה שבשלב זה לא לבצע סונר מוח חמישי, אבל חשוב שתהיו במעקב התפתחותי אצל נוירולוג-ילדים. בברכה

18/05/2015 | 21:58 | מאת: נועה לוין
מתוך פורום רפואת נשים

שלום, באופן כללי יש לי מחזור לא סדיר, כיום המחזור מאחר בחודש ושלושה שבועות,לאחר שהייתי בתקופת לחץ נפשי של כשבוע בשל האיחור במחזור. בדיקת הריון שלילית ובנוסף בדיקה אצל רופאת נשים על ידי לחיצה על הבטן וקביעה שאין הריון. הרופאה נתנה לי מרשם לפרוברה 3 כדורים ביום, יש לציין כי יש קרישת דם מוגברת במשפחה. השאלה שלי אם כדי לחכות באופן טיבעי או לקחת את הכדורים? האם יכול להיות שבגלל הלחץ הנפשי המחזור יגיע לאחר שלושה חודשים? והאם בלי מכשירים ניתן לשלול הריון? תודה רבה מראש!!!

שלום כדאי לקחת את הכדורים בדיקת ההריון מספיקה ולרוב לא ניתן לאבחן הריון צעיר בבדיקה גינקולוגית

שלום כדאי לקחת את הכדורים בדיקת הריון מספיקה

תודה רבה, אין חשש בנוגע לקרישת דם?

שלום אין חשש הכדור מכיל פרוגסטרון בלבד