התקף פסיכוטי ותרופות מסוגssri

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/05/2014 | 23:08 | מאת: מורי

שלום רב ולילה טוב, כאשר מאבחנים הפרעת חרדה OCD במקום סכיזופרניה ונותנים תרופות רק ממשפחת ssri בלי תרופות נוגדות פסיכוזה אחרי כמה זמן של טיפול אמור להופיע התקף פסיכוטי?

15/05/2014 | 09:27 | מאת: שירן

מה שלומך? ניסיתי לשלוח לך מייל, אך הכתובת אינה תקינה. יום טוב, שירן

15/05/2014 | 10:57 | מאת: מורי

[email protected]

תרופות מקבוצת ה-SSRI באחוז מסויים מהמטופלים עלולות לגרום למאניה. תוארו מקרים בודדים של פסיכוזה כתוצאה משימוש בתרופות אלו, לרוב מדובר באנשים שלקחו תרופה במינון גבוה מהמומלץ, או שלקחו תרופה בשילוב עם סמים ממריצים (קוקאין, אקסטזי, ריטלין), בשילוב עם תרופות דופמינרגיות (תרופות לפרקינסון) או באנשים עם מחלה פסיכוטית ברקע. אם אדם הגיע לטיפול בגלל חרדה וטופל ב-SSRI כפי שמקובל לטפל בחרדה ובהמשך הופיע מצב פסיכוטי יתכן ומדובר במהלך המחלה הרגיל, לא ברור האם התרופות מקדמות את התפתחות המחלה או לא. יש אנשים שלא לוקחים SSRI לדיכאון ומתפתח אצלם מצב פסיכוטי, יש אנשים שלוקחים SSRI שנה ואז מתפתח אצלם מצב פסיכוטי, יש אנשים שאצלם המצב הפסיכוטי מתפתח בשבועות שאחרי התחלת הטיפול ב-SSRI ואז נראה שהגורם למצב הפסיכוטי הוא התרופה. בנוסף, לרוב מוסיפים תרופה נוגדת דיכאון או חרדה כי אדם מרגיש לא טוב, הוא כבר מרגיש חרדה או דיכאון, יתכן ואלו הם סימנים ראשונים של פסיכוזה שקיימים לפני שהותחל הטיפול התרופתי.

17/05/2014 | 21:44 | מאת: לי

בקיצור אין לכם מושג מה אתם רושמים

מנהל פורום סכיזופרניה