הי דר

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/04/2014 | 13:34 | מאת: אייל

כאמור סכיזופרניה ו ocd מטופל בתרופות . הומלץ לי על טיפול ב "ניורפידבק" .. השאלה : האם זה יכול לעזור לי ? וכיצד זה עובד . ? תודה

נוירוביופידבק הוא סוג של ביופידבק, כלומר טיפול המודד תגובה פיזיולוגית במצבים נפשיים שונים ומנסה בעזרת טיפול קוגניטיבי לשנות את התגובה הפיזיולוגית וכך לעזור לשלוט במצב הנפשי. בנוירופידבק התגובה שנמדדת היא פעילות המח באמצעות אלקטראנצפלוגרפיה (EEG). בטיפול מלמדים את המטופל לשלוט בגלי המח שלו בעזרת מתן משוב (פידבק) חיובי עבור סוג רצוי של פעילות מוחית ומשוב שלילי על סוג פעילות שאינו רצוי. יש מחקרים בודדים שהראו שיפור ב-OCD עם הטיפול, מאחר והטיפול אינו פולשני אין לו תופעות לוואי שווה לנסות אם התרופות לא עוזרות מספיק, אבל הטיפול ניתן באופן פרטי ואינו ממומן ע"י קופות החולים.

מנהל פורום סכיזופרניה