שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/12/2013 | 03:00 | מאת: אדם

היי אני בן 26 איני מטופל על ידי פסיכולוג ומעולם לא טופלתי לפני.... עקב מצב נפשי שלי התחלתי לאחרונה לחקר דברים לגבי עצמי... קראתי על סכיזופרניה ומצאתי שהרבה מן התסמינים מתאימים לי... אני נורא חרדתי, היו לי לפחות 2 התקפי חרדה בעבר שבעקבות אחד מהם חשבו שיש לי בעיה בלב כי זה גרם להפרעות קצב הלב ועקב כך גם השתילו לי מכשיר שבודק את הלב. לפני 4 שנים אחרי פרידה מחברה ובעקבות מצב נפשי קשה בלעתי כדורים רבים ואושפזתי לילה אחד בבית חולים, למעשה לא באמת רציתי למות אבל רציתי להשיג תשומת לב בדרך של נסיון התאבדות... חשוב לומר שמעולם לא באמת רציתי להתאבד ואני נורא מפחד מהמוות אני סובל מהתקפי זעם בלתי מוסברים שלאחריהם אני מתחרט עליהם. לפעמים אני הולך ברחוב בלילה וחושב שמישהו רודף אחרי ורוצה להתנקש בי... לפעמים אני חושב כאילו העולם סובב סביבי ואני יכול לעשות דברים שאנשים אחרים לא יכולים... אני סובל מחוסר בטחון גבוה על אף שבחורות אומרת לי שאני נראה ממש טוב... קשה לי להתמיד בעבודה אחת ואני נמצא הרבה בבית... לפעמים יש לי שאיפות ואני מתחיל לעשות דברים אך מהר מאוד יורד מהם ומפסיק... כשאני בפרידה מזוגיות אני לוקח את זה קשה יותר מרוב האנשים... חשוב לי להבהיר אני בנאדם מאוד מאוד טוב ורגיש, אני רגיש אפילו לסתם אנשים ברחוב שאני לא מכיר... אני יכול לשמוע שיר או לראות סרט שהוא לא עד כדי כך מרגש אך בכל זאת אני אזיל דמעה... אני בנאדם שמאוד מודע לעצמו ופיקח... אני מודע לכל הבעיות הללו שלי ואני יודע שהם לא נורמלים.. בכל פעם שאני חש אחד מהדברים הללו אני יודע בדיעבד שזה משהו שהוא לא נורמלי ולפעמים אפילו באותו זמן שזה קורה אני מודע לזה שזה לא היגיוני... למשל מתי שאני הולך ברחוב וחושב שעוקבים אחריי אני אומר לעצמי שזה רק בראש שלי אבל עדיין אני מעט אחוז פחד.... בנוסף, אני לא יודע אם זה קשור אבל אני סובל מהרבה שיתוקי שינה... מתעורר במהלך שינה ולא יכול לזוז.. וזה למעשה הדבר הכי מפחיד ומבהיל שאני הרגשתי אי פעם... אני רוצה גם לומר שאני נורא מפחד מאישפוז כי קשה לי לישון במקון שהוא לא הבית שלי ואני נורא קשור לאמא שלי... הפחד הכי גדול שלי הוא שיאשפזו אותי בכפייה ולכן אני מפחד ללכת לאבחן את זה.. אני מודע לעצמי ולהכל ואני לא מסוכן לסביבה... אני מעולם לא הרמתי יד על מישהו ומעבר לפעם ההיא שרציתי להשיג תשומת לב ובעלתי כדורים מעולם לא חשבתי באמת לנסות להתאבד... כי אני יודע ומודע שהמצב הוא זמני ובעתיד יוכל להיות לי טוב... אבל עם כל זה אני משוכנע שיש לי בעיה נפשית כלשהי, כי יש לי מחשבות שהם מעט שונות משאר החברה... ואין לי חברים רבים ורוב קשרי הרומנטיים נגמרו בגלל ההתקפים הללו... בנוסף יש לי פחד לגבי בריאותי... אני תמיד לא מרגיש טוב וחושב כל הזמן שיש לי מחלות קשות למרות שהבדיקות מראות שאני בריא... כעת יש לי מספר שאלות בעניין זה... האם יכול להיות שמדובר בסכיזופרניה? אני מלווה גם בדיכאונות רבים האם זה תופעה נלוות למחלה הזאת? אין לי כסף לפסיכולוג, ובנוסף אני מתבייש נורא ללכת או להתקשר למישהו על מנת לאבחן ולכן אני כותב את זה כאן.. מה היא הדרך הטובה ביותר בשבילי להמשיך מכאן? אם אכן יש לי סכיזופרניה, מהן ההשלכות? אצטרך ללכת לטיפולים ולבלוע כדורים במשך כל חיי? לא אוכל לעבוד בעבודות מסויימות? האם אוכל לנהל מערכת יחסים נורמלית עם המחלה? אם אובחנתי בסכיזופרניה האם אני רשאי לתבוע ולקבל כסף כל חודש מביטוח לאומי? מה עליי לעשות מכאן? להדחיק או ללכת להילכם בזה? אני בנאדם שכלפי חוץ מאוד נורמטיבי... פרט לכך שלפעמים יש לי התקפי זעם ואין לי הרבה חברים, אנשים שבסביבתי לא בטוח מבחינים שיש לי מחלה נפשית מכיוון שאני משתדל להתנהג הכי נורמלי... אני אפילו כותב שירים מתוך רגש... וסביר שאם הם ידעו על כל התופעות הם נורא יתפלהו כי לא נתתי להם להרגיש בכך... אז השאלה הכי חשובה שלי היא האם בעקבות כל התופעות ולמרות הנורמטיביות שלי והמודעות... האם אכן יכול להיות שאני סובל מסכיזופרניה? תודה מראש על המענה וסליחה על ההודעה הארוכה במיוחד..

03/12/2013 | 12:31 | מאת: ששון

ראשית חשוב שתדע שאי אפשר לאבחן דרך האינטרנט. צריך לבוא לרופא לשיחה ובדיקה. דבר נוסף, מי שיש לו סכיזופרניה איננו מודע לכך שמשהו לא תקין בהתנהגותו ולא מבין שיש לו סכיזופרניה. ההצעה הטובה ביותר שאפשר לתת לך היא לקבוע תור אצל פסיכיאטר דרך קופת חולים. אחרי שיחה איתך הוא יוכל לאבחן אותך ולהציע לך טיפול. דרך נוספת היא ע''י פניה לתחנה לבריאות הנפש באזור שלך, אבל שם יש תור ועלול לקחת זמן רב עד שתוזמן לבדיקה. אין לך מה לחשוש מבדיקה אצל פסיכיאטר, הוא לא יאשפז אותך.

קשה לאבחן מחלה מקריאת הודעה, בכל מקרה נראה שאתה סובל מאוד והדבר משפיע על חייך בצורה משמעותית. גם אני ממליצה לך לפנות לפסיכיאטר לבדיקה, לא מאשפזים בבדיקה פסיכיאטרית אם אין סכנה מיידית וחבל להמשיך לסבול.

מנהל פורום סכיזופרניה