סכיזופרניה, דיכאון, או סי די ומה שביניהם.

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/11/2013 | 23:39 | מאת: adi

הייתי בהרצאה שעסקה בנושא דיכאון, ושאלתי את המרצה: מתי הדיכאון הוא סימן שלילי לסכיזופרניה (הסימנים החיוביים למיטב הבנתי זה הזיות ראיה ושמיעה, מחשבות שווא, חוסר שקט, אבל אני רק מתמודדת עם סכיזופרניה ולא רופאה. אז אולי הרופאה תתקן אותי) ומתי הדיכאון הוא הבעיה? התשובה שלו הייתה שב-40% מהמקרים של הסכיזופרניה מופיע גם דיכאון. השאלה שלי היא האם אפשר גם למנוע את הופעת המקרים האלה? התסמינים של הדיכאון? שאלה שניה היא האם יכולות להיות התנהגויות כפייתיות בעקבות סכיזופרניה?

כדי לטפל בדיכאון שמופיע באדם עם סכיזופרניה יש לאבחן מה הסיבה, לפעמים מה שנראה כדיכאון הוא סימנים שליליים או תופעות לוואי של התרופות. אפשר למנוע זאת בהתאמת התרופה האנטיפסיכוטית והמינון, ובטיפול פסיכוסוציאלי, שיחות, טיפול קוגניטיבי התנהגותי ושיקום חברתי. תסמינים טורדניים וכפייתיים שכיחים אצל אנשים עם סכיזופרניה.

מנהל פורום סכיזופרניה