שאלות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/11/2013 | 21:48 | מאת: רפי

1. מהו מנגנון הפעולה של מרוניל (Maronil SR ) ? והאם מרוניל חוסמת את ה reuptake לסרטונין יותר חזק מאשר ה SSRI וה SNRI ? 2. מהו השימוש של הלמיקטל בפסיכיאטריה חוץ מהיותו מייצב מצב רוח במחלה בי-פולרית (מאניה דפרסיה) ? והאם השימוש בלמיקטל בפסיכיאטריה דומה לשימוש בדפלפט וטגרטול וליתיום וטופאמאקס ?

1. אנפרניל (מרוניל) מעכב ספיגה של סרוטונין ונוראדרנלין. הקישור לנשא (שמחזיר את הסרוטונין והנוראדרנלין לתא) פחות חזק מאשר SSRI. מנגנון הפעולה של תרופות נוגדות חרדה ודיכאון אינו ידוע, יודעים את ההשפעה הראשונית של עיכוב הספיגה, לא ברור כיצד זה מטפל בדיכאון. 2. ההתוויה של משרד הבריאות ללמיקטל היא לאפילפסיה ולהפרעה דו-קוטבית. שימוש למצבים שלא רשומים בהתוויות נעשה לרוב לאחר שמוצו הטיפולים בפרוטוקול, לדוגמא, כתוספת טיפול לדיכאון עמיד. ליתיום דפלפט, טגרטול ולמיקטל מאושרות לטיפול בהפרעה דו-קוטבית. טופאמקס אינה מאושרת כטיפול מייצב ואין מחקרים משמעותיים שמראים על יעילות שלה ככזה.

מנהל פורום סכיזופרניה