מרוניל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/10/2013 | 15:20 | מאת: רפי

יש לי שאלות לגבי התרופה Maronil S.R. (Clomipramine) : 1. האם מרוניל היא תרופה לטיפול בדיכאון מז'ורי , ומה המינון הנדרש לכך , וכמה זמן נדרש להרגיש שיפור או הטבה או השפעת התרופה החיובית לטיפול בדיכאון ? 2. האם מרוניל היא תרופה לטיפול בחרדות ופוביות , ומה המינון הנדרש לכך וכמה זמן צריך כדי להרגיש את ההשפעה החיובית ? 3. האם מרוניל יותר יעילה מתרופות ה SSRI וה SNRI ? 4. מה יש עוד התוויות של מרוניל ? 5. האם מרוניל עובדת כמו SNRI אבל בצורה לא נקייה (לא סיליקטיבית) ? 6.האם מרוניל היא תרופה לטיפול ב OCD ומה המינון הנדרש לכך , וכמה זמן צריך כדי להרגיש את ההשפעה החיובית ?

1. קלומיפרמין היא תרופה לטיפול בדיכאון וחרדה. מינון טיפולי הוא בין 150-250 מ"ג, אולם התגובה אישית לכל מטופל ולעתים מספיק מינון נמוך יותר או נדרש מינון גבוה יותר. הזמן להתחלת השפעה הוא מספר שבועות לדיכאון. 2. כן, התרופה יעילה לטיפול בחרדות ופוביות. בדרך כלל יש צורך במינון גבוה יותר לטיפול בהפרעות חרדה. כמו כן הזמן להשפעה מקסימלית ארוך יותר ויכול להגיע למספר חודשים. 3. לא הוכח שהתרופה יעילה יותר או פחות, היתרון של תרופות מהדור החדש (SSRI וSNRI) הוא בבטיחות שלהן. 4. התוויות משרד הבריאות בישראל הן לטיפול בדיכאון ובOCD. 5. קלומיפרמין משפיעה על הספיגה מחדש של סרוטונין ונוראדרנלין אבל הזיקה (מידת הקישור) לקולטנים יותר נמוכה ולכן היא פחות סלקטיבית, ויש קישור לקולטנים נוספים. 6. כן, OCD היא הפרעת חרדה, והתרופה יעילה לטיפול בה. המינון וזמן ההשפעה כמי שציינתי למעלה לגבי הפרעות חרדה.

מנהל פורום סכיזופרניה