בדיקות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/07/2013 | 12:52 | מאת: אלמוג

אם אישה חלתה אחרי הלידה (לא שלי)בסכיזופרניה ,זה עדיין תורשתי ?אפילו שזה כביכול נרכש ,ולפני זה לא היה זאת כלל וגם לא היה כלום במשפחה ואם כן ,אני כבתה יכולה לעשות בדיקות גנטיות לראות אם זה תורשתי ?האם יש בדיקות כאלה ואם כן איך עושים זאת ודרך מי ,והאם כדאי לעשות זאת?

14/07/2013 | 14:55 | מאת: נחום

אין בדיקות גנטיות לזיהוי סכיזופרניה כי כי הגנים עצמם לא ידועים. בנוסף יש גם השפעה סביבתית להתפרצות המחלה.

לסכיזופרניה אין גן אחד, זו מחלה מורכבת שמשפיעים עליה גורמים גנטיים וסביבתיים. גם אם הלידה היתה גורם סביבתי שהביא לפרוץ המחלה עדיין כנראה שהיתה לה פגיעות גנטית למחלה. לא כל אישה אחרי לידה מפתחת סכיזופרניה. אין עדיין בדיקות גנטיות שמראות אם יש פגיעות לפתח סכיזופרניה.

מנהל פורום סכיזופרניה