טיפול בזריקות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/05/2013 | 10:24 | מאת: יערה

בתי חולת סכיזופרניה ,נמנעה מלקחת תרופות במשך זמן רב וכמובן מצבה הידרדר. כיום מוכנה לקבל טיפול בזריקות,אך מניסיון העבר כל הזריקות המוכרות מלפני 2-3 שנים לא התאימו לה וגרמו לתופעות לוואי כגון: השמנה,עיוותים בפנים,רעידות בשפתיים,נוקשות שרירים,רוק רב ועוד. התרופה שהתאימה לה ביותר הינה זיפרקסה שלא גרמה לשום תופעות לואי. מאחר והיא אינה לוקחת כדורים אלה ביקשתי שיתנו לה זריקות זיפרקסה.,כמו שקיבלה בזמן שאושפזה. נאמר לי ע"י הרופאה במרפאה שזריקות זיפרקסה אינן בסל הבריאות ואינן מאושרות לשימוש מלבד בבית החולים.כמו כן טענה הרופאה שעל הבת להיות בהשגחה לפחות 3 שעות לאחר קבלת הזריקה ולכן לא עושים זאת במרפאה. אינני רוצה ששוב יעשו "ניסויים" על בתי! מה ניתן לעשות ? אשמח לקבל את דעתך ואת המלצתך המלומדת. בברכה אמא

29/05/2013 | 19:30 | מאת: יולי

גם ביתי סרבה לקחת טיפול בכדורים ולכן עברנו,בהצלחה אדירה, לזריקה אחת לחודש שנקראת קספליון ושעובדת מצוין. זה הולך ככה, אנו מגיעים למרפאה אחת ל-5 שבועות(כל 35 יום) משוחחים שיחה קצרה עם הרופא המטפל ואז מקבלים מהאחות את הזריקה. כל התהליך כולו לוקח פחות מחצי שעה ואנחנו בחוץ. זה עובד מצוין כבר שנה שניה. ממליצה מאד. הקספליון היא תרופה שנמצאת בסל עם השתתפות עצמית של פחות מ-300 ש"ח לזריקה,כאשר המחיר המלא של הזריקה הוא בין-4000 שח ל-6000 שח.

09/06/2013 | 12:44 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הזריקה ארוכת הטווח של הזיפרקסה ("זיפאדהרה") אכן אינה בסל הבריאות. יש מספר בתי חולים (לא כולם) שנותנים אותו בהסדר עם חברת התרופות. יש לזריקה הזו מספר בעיות כפי שציינת לעיל. בגלל תופעה נדירה של נפילה בלחץ דם יש להישאר בגהשגחה 3 שעות לאחר קבלת הזריקה, וזה דבר שמגביל את את זמינות הטיפול. פרט לכך - מדובר באותו הזיפרקסה, כך שלא מדובר בביצוע "ניסויים". פרט לזיפרקסה יש זריקות ארוכות טווח נוספות, הן מדור ראשון והן מדור שני. בדור השני יש את הריספרדל קונסטה (פעם בשבועיים), והקספליון (פעם בחודש). בדור הראשון יש (בין השאר) הלידול דקנואס, מודיקט, קלופיקסול דיפו ועוד. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה