jonatan

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/04/2013 | 02:45 | מאת: .

שלום רב דוקטור קיבלתי עד התקופה האחרונה ,כמעט כבר עשרות סוגים של תרופות ,(כולל מינונים שונים) , מהחדישות שיש ,כולל תרופות שניתנו בעבר כטיפול , בהפרעות קשב ,דיכאון ,וחרדות , 1 מה דעתך על השילוב של הקונצרטה יחד עם התרופה Wellbutrin , 2 אם התרופה Wellbutrin נוגדת דיכאון, וחרדות . 3 אם תוכל להוסיף מידע על התרופה Wellbutrin, גם מבחינת שכיח. 4 עד כמה התרופה הזאת בטוחה לשימוש ,מבחינת טיפול לזמן ארוך מאוד ,וכן מבחינת מינון של התרופה. תודה, וסילחה על אורך השאלות ,שבת שלום.

28/04/2013 | 14:23 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כאן זה פורום סכיזופרניה, ניתן להפנות את שאלתך לפורום הפרעות קשב כאן: http://www.doctors.co.il/forum-3033 בכל מקרה להלן תשובה קצרה - 1) שילוב של קונצרטה ווולבוטרין - רק במקרים של עמידות לטיפול ורק לאחר התייעצות עם פסיכיאטר מומחה. זה לא שילוב נפוץ. 2) התרופה וולבוטרין היא במקור תרופה לדכאון והיא אכן יעילה ככזאת. 3) התרופה וולבוטרין עובדת ע"י העלאה של רמות דופמין ונוראדרנלין (נכון להיום היא התרופה היחידה שפועלת במנגנון זה). היא יעילה לדכאון, להפרעת קשב ולגמילה מסיגריות. 4) היא תרופה יחסית בטוחה. תופעות לוואי יכולות לכלול כאבי ראש, יובש, בחילות, נדודי שינה, ובתדירות נמוכה יותר התקפים אפילפטים (0.4% מהמקרים במינון מתחת ל450מג). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה