תרופות אנטי פסיכוטיות בהריון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/04/2013 | 21:18 | מאת: ליאת

האם אפשר לקחת סוליאן וקלונקס בזמן הריון? האם מומלץ לא לקחת אנטי פסיכוטיות ותרופות שינה בזמן הריון, או שיש תרופות בטוחות בזמן הריון,ואם כן מהן התרופות הבטוחות? תודה

14/04/2013 | 16:14 | מאת: אחד שחוקר

שלום, בנושאים אלו אני ממליץ לפנות למכון הטרטולוגי בירושלים. יש להם את כל הפרטים לגבי נושא זה בדיוק. חפשי בגוגל את הטלפון שלהם. הריון מוצלח. אחד שחוקר.

28/04/2013 | 13:08 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. צריך להתיעץ עם הרופא המטפל, ההחלטה היא מורכבת ולוקחת בחשבון את הסיכונים לעובר כתוצאה מהטיפול התרופתי כנגד הסיכונים של החרפה נפשית כתוצאה מהפסקת טיפול (שיכול להיות עוד יותר מסוכן לעובר, הן בהריון ובוודאי שבתקופה לאחר הלידה). לפעמים ההחלטה המושכלת היא להמשיך בטיפול, למרות סיכון מסויים לעובר (שבד"כ הוא בכל מקרה קטן ועומד על 1-3%). לגבי התרופות שאת מציינת - בד"כ לא מומלץ ליטול תרופות מסוג בנזודיאזפינים בהריון שהם class D לפי ה-FDA (שזה כולל בין השאר קלונקס, אסיבל, וובן, לוריון ורב כדורי השינה). סוליאן נחשב יחסית בטוח (class C לפי ה-FDA) אם כי יכולות להיות בעיות בכניסה להריון עם סוליאן (בגלל עליה של פרולקטין). בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי (השפעות תרופות על העובר) בירושלים: 02-6243669 כל יום בין 9 ל- 15:00. (גם הפסיכיאטר שלך יכול להתייעץ אתם). בנוסף יש להדגיש - ההכנה להריון היא לא רק עניין תרופתי - יש לבחון את היכולות התפקודיות, את מערכת התמיכה וכד'. יש להכין את המתמודדת לאפשרויות של משברים (בד"כ בשבועות לאחר הלידה) ולהיערך בהתאם. כמו כן יש לקחת בחשבון את המרכיב התורשתי של סכיזופרניה - יש כ-12% סיכוי שההפרעה תעבור לילד (ו-40% עם גם בן הזוג חולה). מצד שני - רוב הסיכוי (88%) הוא שלא. לסיום יש להוסיף שזכותו של כל אדם להיות הורה, גם למתמודדים עם מחלות נפשיות. במידה ומחליטים שרוצים ילדים - כדאי לפנות לייעוץ עוד בשלב התכנון מכל הסיבות האמורות לעיל, יש יותר מדי מקרים בהם מתמודדות עם הפרעות נפשיות נכנסות להריון קודם ושואלות שאלות אחר כך, ואז זה כבר מאוחר מדי להתאים את הטיפול התרופתי באופן שימזער את הנזקים האפשריים לעובר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה