בעיות דיבור

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/10/2010 | 18:25 | מאת: מיכל

דר' שלום רב, אני פונה בהקשר לאח שלי הסובל מסכיזופרניה בן 24. כבר מספר חודשים הוא סובל מבעיות דיבור המתבטאות בקושי לפתוח את הפה לגמרי בשעה שמדבר, וזה נשמע ונראה כאילו הלסת ושריריה תפוסים. הפסיכיאטר אמר שזה נובע מהכדורים שלקח בעבר - INVEGA. היום הוא לוקח את ה"לפונקס".. הפסיכיאטר שלו הפנה אותו לנוירולוג לגבי הבעיה, אך לא נשמע בטוח כלל שהנוירולוג יתן מענה לבעיה שיש לו.. האם יש דרך שאתה מכיר לטיפול בבעיה ויכול להמליץ עליה? בבקשה עזרתך! תודה רבה רבה, מיכל.

04/11/2010 | 23:36 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום וסליחה על האיחור בתשובה, הייתי בכנס בחו"ל. אכן, ככל הנראה מדובר בתופעת לוואי מטיפול קודם (דווקא אינווגה לא אמור לגרום לכך אלא תרופות מהדור הישן כגון הלידול, קלופיקסול, פרפנאן וכד'). יכול להיות שמדובר בתופעה בשם "טרדיב דיסקינזיה" או לחילופין "טרדיב דיסטוניה". שני הבעיות קשות לטיפול. החלפה ללפונקס בהחלט יכולה לעזור. אם הבעיה נשארת ניתן להוסיף תרופה בשם קסנזין (תרופה שגם לא נטולת תופעות לוואי). בכל מקרה כדאי לקבל יעוץ נוירולוגי לפני כן. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה