סרוקוול כטיפול למאניה דיפרסיה??

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/06/2012 | 18:49 | מאת: ש

אימי בת 71. בהיותה בת 26 בחו"ל עברה תאונת דרכים בעקבותיה אושפזה כמה זמן במסגרת פסיכאטרית. עד היום אינה זוכרת כמה זמן אך לדבריה לא טופלה בשוקים חשמליים.מאז השתמשה בטרוקטיל וליתיום, ולא הייתה בטיפול של פסיכיאטר. כתוצאה מהתאונה צד שמאל שלה נחלש מאוד. ובבדיקת MRI שעשתה בפברואר נראו מס אוטמים במוח. מאז היא לא אובחנה אצל פסיכיאטר. תמיד היו בעיות במצב הרוח אך לא היה לזה איבחון של ממש. ולפני כ10 שנים הובחנה בפרקינסון (מטופלת פחות משנה וחצי דופיקר ליום ןלאחרונה סליג'ילין אחד). לפי פרופ' מומחה לנוירולוגיה והפרעות תנועה יש חשד שזה פרקינסוניזם כתופעת לוואי משתי תרופות אלה. בהתייעצות עימו מחודש פברואר לערך הפסיקה את השימוש בטרוקטיל וליתיום (תחילה מבלי להתייעץ עם פסיכיאטר). הרעד ביד שמאל פחת וכמעט נעלם והקשיחות וחולשה ברגל שמאל פחת מאוד בנוסף לטיפול בהידרותרפיה. לפני 3 חודשים אבי (בעלה) נפטר. זה היווה מקור סטרס רציני עבורה. היא נחלשה פיזית, מעדה רבות, חוסר יציבות, רגשית הייתה בחוסר שקט, נפלה כמה פעמים, פעמיים מיון, בפעם השניה הגיעה למיון בשל הנפילה אך אושפזה עקב חיידק הקלבסיאלה. מאז עברתי לחיות עימה תקופה כדי שתהיה רגועה יותר ולעזור לה. היא יותר רגועה מאשר לפני האישפוז. פחות אי שקט. בנוסף החלה לקחת בונדורמין לשינה (לפני זה ישנה בקושי 3 שעות כיום יכולה כ6-7 שעות לא רצוף) והחלה עובדת זרה לעבוד אצלה. כיום היא הסכימה ללכת לפסיכיאטר והוא איבחן אצלה מאניה דיפרסיה והוא אמר שהוא נותן לה מייצב מצב רוח בשם סרוקוול. אבל כעת שאני קוראת באינטרנט, כתוב שזה לסכיזופרניה. האם אתה יכול להסביר לי מדוע הוא בחר בסרוקוול? ואם יש מידע נוסף שאתה חושב שרצוי שאדע, אני אודה. בברכת יום נעים שלום

08/07/2012 | 14:22 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. באופן כללי - סרוקוול הוא תכשיר נוגד פסיכוזה שגם יעיל כמייצב מצב רוח. אגב, רב התכשירים נוגדי הפסיכוזה מדור שני (כגון זיפרקסה, אביליפי וכד') הם יעילים גם כמייצבי מצב רוח. לגבי הסרוקוול - הוא מאושר גם ב-FDA וגם בארץ לשימוש כמייצב אפקט, גם במצבים של מאניה, גם במצבים של דכאון וגם כטיפול מונע. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה