סכיזופרניה וחשיש

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/06/2012 | 23:19 | מאת: מלי

אם אדם חטף התקף פסיכוטי בתכוף לשימוש בחשיש, האם זה בהכרח אומר שיש לו נטיות לסכיזופרניה? האם העובדה שבדרך כלל כשהוא לוקח חשיש הוא מרגיש מעט פרנואיד, כלומר שמסתכלים עליו ומדברים עליו..מוסיפה או מורידה מאותו חשש לנטיות לסכיזופרניה?

19/06/2012 | 15:33 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. זה לא אומר שום דבר באופן וודאי. מבחינת סטטיסטיקה שימוש בחשיש אצל אנשים שיש להם מראש נטיה לסכיזופרניה (או הפרעה נפשית אחרת) יכול לזרז את התפרצות המחלה. אם יש תגובות פסיכוטיות לאחר שימוש בחשיש צריך 1) להפסיק להשתמש ו-2) ללכת להיבדק אצל פסיכיאטר לצורך אבחון ושקילת צורך בטיפול. יכול להיות שמדובר בתגובה לסמים בלבד, ויכול להיות שמדובר בהתפתחות של הפרעה נפשית. ניתן יהיה לחוות דעה בעניין רק לאחר בדיקה פסיכיאטרית מקיפה ומעקב לאורך זמן. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה