סכיזופרניה ותרומות כספיות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/04/2012 | 12:54 | מאת: רויטל

ד"ר אהוד שלום רב, אני נשואה לאדם אשר לוקה במחלת הסכיזופרניה ומטופל תרופתית אני סבורה שאינו מתמיד על לקיחת התרופות אשר עליו לקח, חלק ממעשיו הם תרומות לאנשים אציין כי בעלי עובד בעבודה יציבה ומסודרת בארגון ארצי, שאלתי היא כזו האם תרומות באלפי שקלים יכולה להיות חלק מהמחלה לעיניות דעתך או פשוט מסיבה אחרת? אשמח לקבל את חוות דעתך,בברכת חג שמח רויטל

21/04/2012 | 11:54 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לתת תשובה ספציפית לגבי בעלך דרך פורום אינטרנט. באופן כללי ניתו לומר שיש מספר הסברים אפשריים למתן תרומות בסכומים גדולים: 1) מצב תקין לחלוטין. 2) מצב "מאני" - כלומר מצב זמני של מצב רוח מרומם, פעילות מוגברת, חוסר שינה, דיבור מהיר, תכניות גרנדיוזיות רבות, חוסר ריכוז ומעשים חסרי שיפוט כגון בזבוז כספים והתנהגות מסוכנת. 3) מצב פסיכוטי (לדוגמא שמיעת קולות שאומרים לתרום כספים, מחשבות שווא כגון מחשבה שמתן תרומות "תביא גאולה עכשיו" וכד'). 4) פגיעה ביכולות קוגניטיביות (יכולת תכנון, אבחנה בין עיקר וטפל ועוד) כגון בדמנציה והפרעות אחרות. הדרך להגיע לאבחנה אצל בעלך היא להגיע לבדיקה מעמיקה אצל פסיכיטר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה