סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/03/2012 | 16:56 | מאת: דורית

שלום רב. אני בת 31 וחולה בסכיזופרניה, נוטלת את התרופות:20 מ"ג זיפרקסה, 10 מ"ג סרוקסט ו- 750 מ"ג דפלפט כרונו (לאפילפסיה). אני סובלת מאוד בעיקר מהסימנים השליליים של המחלה (קהות רגשית). מה ניתן לעשות בנידון? אני אובדת עצות! נטלתי במשך 7 שנים לפונקס שעזר לי אך מפני שפגע בי בכדוריות הדם הלבנות, הופסק הטיפול בו ואז הוחלף לזיפרקסה שמשפיעה יותר לאט בתחום הזה של הקהות הרגשית, הסרוקסט נועד לזרז אותה ( עם 20 מ"ג סרוקסט יש קושי לחשוב, לכן נשארתי עם 10 מ"ג וכשניסיתי להפסיק את הסרוקסט לגמרי לפני כחודש התחלתי להרגיש רע כך שקשה גם בלי סרוקסט). מה עוד אפשר לעשות? בתודה מראש ושבת שלום, דורית.

03/04/2012 | 15:01 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לענות על רגל אחת בפורום אינטרנט וללא בדיקה מעמיקה. באופן כללי ההתמודדות עם תסמינים שליליים היא לא קלה ודורשת התערבות רב מקצועית. אך לפני כן יש לברר באם בכלל מדובר בתסמין שלילי, הרי לפעמים האבחנה המבדלת היא לא פשוטה מכיוון שיכול להיות שבכלל מדובר בדכאון, בתופעות לוואי, מחלות גופניות או סיבות אחרות. במקרים אלה יש לטפל בהתאם לבעיה. במידה ואכן מדובר בתסמין שלילי הטיפול הוא מורכב. ניתן להיעזר בטיפולים פסיכולוגים שונים (כגון CBT, motivational interview ועוד) וניתן לנסות טיפולים תרופתיים אחרים בתאום עם הרופא המטפל. כמו כן ניתן לעבור אימון קוגניטיבי "cognitive remediation". זה לא נפוץ במיוחד בארץ אך ניתן לעשות חיפוש באינטרנט. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה