בירור טיפול תרופתי ו e.c.t

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/12/2017 | 23:31 | מאת: איילה

אחי מאושפז לסירוגין קרוב ל 9 חודשים. התקבל לבי"ח עם מינון לפונקס 450 מ"ג וקלונקס 1.5 מ"ג הוסיפו לו אטומין שכרגע עומד על מינון 120 מ"ג בחודשיים האחרונים מקבל טיפול e.c.t שנעשה פעמיים בשבוע לפני חודש הוחלט להוריד את ה e.c.t לפעם בשבוע ובמקביל הוחלט להוריד את מינון הלפונקס ל 300 מ"ג ומינון האטומין נשאר 100 מ"ג וקלונקס 1.5 מ"ג יש לציין שאחי מתלונן על ריור יתר עלה במשקל מאז שהחל לקחת את האטומין ועדיין קיימים מחשבות על פגיעה באדם קרוב שאלותי: האם שילוב הטיפול שציינתי נחשב כמקובל? האם הורדת 150 מ"ג לפונקס במהלך חודש וחצי אכן מקובלת? נאמר לנו שהורידו את הלפונקס תרופה שהיה איתה שנים עקב ההשמנה למרות שגם אטומין גורם להשמנה? האם שילוב של לפונקס תרופה אטופית יחד עם אטומין תרופה טיפית ו e.c.t+קלונקס אין בה איזושהי התנגשות?

מעדיפים בדרך כלל שלא לבצע את השילובים הללו, לפונקס מוריד סף פרכוס, קלונקס מעלה סף פרכוס. מהשילוב של התרופות יחד עם נזעי חשמל והאשפוז הארוך נראה שאחיך סובל ממצב שקשה לאיזון. אם יש לך שאלות לגבי הטיפול באחיך כדאי לבקש פגישה עם הרופא המטפל או מנהל המחלקה ולשאול על הבחירה בטיפול. אם מחליטים להפחית מינון לפונקס ניתן להוריד 150 מ"ג בחודש, בעיקר אם יש תוספת של טיפול אחר והמטופל נמצא בהשגחה בבית חולים כך ששינוי בטיפול התרופתי יכול להיות מהיר מאוד. בגלל שלפונקס מוריד סף פרכוס יש לבצע בדיקת אא"ג לפני התחלת טיפול בנזעי חשמל במקביל לטיפול בלפונקס. פרט לכך אין מניעה לשלב, כמובן שלרוב מעדיפים שלא לתת טיפול במספר טיפולים יחד אבל במצבים קשים לאיזון עושים זאת.

מנהל פורום סכיזופרניה