טיפול ב-ocd עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/07/2017 | 14:43 | מאת: אני

שלום וברכה רציתי לדעת מה הטיפול ב-OCD למי שהיה התקף מאני פסיכוטי כתוצאה מנטילת 60 מ"ג סרוקסט? זה מתבטא בעיקר במחשבות והתעסקויות חוזרות וטורדניות על דת ורוחניות.. על האבחנה הפסיכיאטרית שלי ועל יחס בין חומר לרוח וגוף ונפש, פילוסופיות ומקומי בעולם ו"במה להאמין" ואחרי מה ללכת ומה "הכי נכון" וגם יש חוסר ביטחון.. לדוגמא את ההודעה הזאת אני חייב עכשיו לכתוב בכל הפורומים בגלל שאני לא סומך רק על רופא אחד ואני פרפקציוניסט וחייב לשמוע את כל הרופאים מה שיש להם להגיד ואז להחליט ולקבל את התשובה "הכי נכונה" עבורי.. כך גם על הרופא שלי אני לא כ"כ סומך שהוא נותן לי את הטיפול המיטבי ואת מלוא תשומת הלב ואני עושה שינויים על דעת עצמי בתרופות.. אני מטופל גם בשיחות על בסיס שבועי.. אבחנו לי גם פעם בבדיקה שהייתי "overvalued idea" וזה מנטרל אותי לפעמים ואני לא מפסיק לחשוב ולהתעסק בדברים אלו.. תודה

מומלץ שהטיפול ב-OCD יהיה מורכב משילוב של טיפול תרופתי, טיפול קוגניטיבי התנהגותי וטיפול שיקומי. את הטיפול מתאימים לכל אחד באופן אישי, אי אפשר לתת המלצה ללא בדיקה והיכרות עם ההיסטוריה הרפואית. אחד הקשיים הגדולים בטיפול ב-OCD הוא הספק התמידי שמוביל לדבקות חלקית בטיפול או להחלפת תרופות/רופאים מהירה מדי. בכל מקרה מומלץ לא לעשות שינוי בתרופות בלי להתייעץ עם הרופא המטפל. כדאי למצוא רופא אחד שאתה סומך עליו ולהתייעץ רק איתו.

מנהל פורום סכיזופרניה