הסרת משקפיים בלייזר

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

27/07/2010 | 12:09 | מאת: נירה

שלום רב עשיתי בדיקת התאמה בשני מקומות לניתוח יש לי מס' -1.5 ו -1.75 עם מעט צילינדר עם עובי קרנית 550 מיקרון עם עיניים לא בהירות. במקום אחד הציעו לי את שיטת A.S.A ובמקום שני את שיטת לאסק. מספר שאלות: 1.איזו שיטה מועדפת ומה הסיכונים בכל שיטה? האם תוכלו לצרף לינק לכתבות מקצועיות על כל שיטה? 2.מטרידה אותי העובדה שאנשים רבים סובלים מיובש בעיניים או סינוורים בלילה, למה זה קורה ? ומה הסבירות שזה יקרה ?

29/07/2010 | 17:35 | מאת: ד"ר מצליח טייב

היי נירה, כפי שאני תמיד אומר, אין שיטה מועדפת. ישנם אנשים שמתאימים ל-2 השיטות. לא כתבת את גילך, אבל בד"כ לאנשים צעירים (עד גיל 25 גג) אני מעדיף לבצע, במקרה של התאמה ל- 2 סוגי הניתוח, את הניתוח בשיטת ה- ASA. לכל שיטה יתרונות וחסרונות, עליהן כבר כתבתי בתשובותי הקודמות אבל אחזור עליהן שוב בקצרה. יתרונו העיקרי של ניתוח ה- LASIK על סוגיו (הכולל חיתוך הקרנית) הינו זמן ההחלמה המהיר. אם זאת, יש לקחת בחשבון כי נדרשת זהירות מוגברת משפשוש העיניים וטיפול בתחליף דמעות כנגד יובש. בניתוחי ASA (שיוף הקרנית ללא חיתוך) ההחלמה אמנם איטית יותר אך היא מתאימה יותר לבעלי מספרים קטנים ובעלי קרנית דקה. החזרה לעבודה מול מחשב אחרי ניתוח בשיטה זו הינה תוך 5-6 ימים. מצ"ב לינקים לכתבות: http://www.americanlaser.co.il/Index.asp?ArticleID=52&CategoryID=139 http://www.americanlaser.co.il/Index.asp?ArticleID=69&CategoryID=143 בנוגע לשאלתך השנייה, היובש בעיניים והסינוורים הינם תופעות ידועות החולפות מעצמן בד"כ. במקרים נדירים (1 ל- 100), בהם תחושת הסינוור לא חולפת, יש לבצע תיקון שבד"כ פותר את הבעיה.

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר