לאסיק או אינטרלאסיק

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

07/06/2010 | 17:51 | מאת: גיא

שלום, אני מעוניין לעבור ניתוח להסרת משקפיים. בבדיקה שנערכה אמרו לי שעובי הקרנית שלי עבה מספיק גם לאינטרלאסיק ושכדאי לי לעבור ניתוח בשיטה הזו. מצד שני,קראתי שיש סיכויים גבוהים יותר לסיבוכים באינטרלאסיק. אם נאמר לי שיש לי קרנית עבה מספיק לכל סוגי הניתוחים,על איזו שיטה מבין השלוש היית ממליצה לעבור כאחת שתיתן את הסיכויים הכי טובים לראיה טובה ללא סיבוכים וללא שינויים במצב הראיה לאחר מספר שנים? האם סוג הליקוי משנה את תיעדוף הניתוח? אם כן,יש לי 4.25 בשתי העיניים עם צילינדר בעין ימין.

08/06/2010 | 17:37 | מאת: ד"ר מצליח טייב

גיא שלום, עפ"י עדותך לעובי הקרנית ולמספר נראה כי אתה מתאים לכל השיטות. לכל שיטה יתרונות וחסרונות ואין שיטה בה התוצאות טובות יותר באופן גורף. לכל מטופל יש להתאים את השיטה המתאימה ביותר תוך שקילת כל הנתונים של בדיקות ההתאמה. שיטת האינטרא-לאסיק דומה לשיטת הלאסיק במובן בו בשניהם מבוצע חיתוך של הקרנית לצורך יצירת "מתלה". ההבדל בין השיטות הוא בשיטת החיתוך. בשיטת ה- ASA לא מתבצע חיתוך של הקרנית כלל אלא רק שיוף / ליטוש. השיטה הסופית שתיבחר תהיה זו שהרופא המטפל ממליץ עליה מניסיונו.

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר