טישטוש לאחר כ-10 חודשי ניתוח לייזר

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

23/08/2013 | 20:59 | מאת: אסי

שלום רב, לפני כ10 חודשים עברתי ניתוח ראשון לתיקון הראייה(lasic-חיתוך) למספרים יחסית קטנים (כ-1.5 מינוס ועוד צילינדר של כ1.5). לאחר כ10 חודשים התחלתי להרגיש ש"הפוקוס" היטשטש, בבדיקה במכון שביצע את הניתוח, התאמתו חששותיי והצילנדר חזר לרמה של 1.5 - המספר נשאר 0. האם יש סיכונים בניתוח תיקון והאם יש סיכוי שהמצב ישתפר ללא ניתוח חוזר? האם יש קשר לשחייה בים להתדרדרות בראייה?

25/08/2013 | 08:37 | מאת: ד"ר דוד בן ניסן

אסי שלום עשרה חודשים לאחר ניתוח הינם זמן מספק להסיק מסקנות. יכול לקרות שחלק מהמספר חוזר עקב נסיגה. ניתוח תיקון הוא כמו ניתוח ראשוני פרט לפעולת החיתך עצמה עם כל הסיבוכים והסיכונים רחצה בים אינה משפיעה על תוצאות הניתוח ומוסיפה בריאות התייעץ עם המנתח . חשוב מאד לבדוק מהי חדות הראיה שלך כעת לאחר הניתוח ללא תיקון ולעבור על כל הנתונים שלך כולל מיפוי קרנית עדכני על מנת לקבל החלטה סופית ונכונה אין צורך למהר ניתן לעשות תיקון גם בשלב מאוחר יותר בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

25/08/2013 | 09:19 | מאת: אסי

המיפוי נעשה- לפי הרופא המנתח, נראה שבאמת רק הצילנדר עלה, המספר עומד על 0. 1. מה הכי חשוב לבדוק לפני שמחליטים לתיקון נוסף? 2. אני אומנם רץ מהר, אבל במקרה של עוד מס' שנים, ניתן לבצע תיקון שלישי במידה ונוצרת נסיגה נוספת? (הקרנית שלי עומדת אחרי הניתוח הראשון על כ-500 מיקרון), בכל מקרה התיקונים נעשים רק בשיטת השיוף- ללא חיתוך נוסף?

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר