אז אם כך עדיף שכל אדם יעבור ניתוח PRK ולא לאסיק

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

29/07/2012 | 21:55 | מאת: ירון

אם כך עדיף שיעשו רק ניתוחי PRK, כי לא ניתן לדעת אם אותו פציינט בעתיד ירצה ללמוד קרב מגע. הלא כך? בכל מקרה, מה קורה אם פציינט עבר ניצוח לאסיק ואחר כך ירצה ללמוד קרב מגע? האם יש התנית נגד מוחלטת לכך? בתודה

30/07/2012 | 11:12 | מאת: ד"ר יובל דומניץ

אכן יש מקרים שאנו ממליצים רק על PRK ולא עושים לאסיק למטופלים מסוימים. חשוב להדגיש שגם אם בוצע לאסיק, כדי שיקרה אסון (במקרה של קבלת מכה חזקה ומדויקת מאוד בדיוק בנקודה הרגישה) צריך המון המון חוסר מזל. ישנם ספורטאים מקצוענים שעברו ניתוחי לאסיק וחיים באושר ועושר. ד"ר דומניץ

30/07/2012 | 16:32 | מאת: ירון

אז בעצם לימוד קרב מגע לצורך בגנה עצמית זה לא התניית נגד לניתוח לאסיק? ובעצם אם אני אעבור ניתוח לאסיק (PRK לא בא בחשבון) אז אוכל ללמוד קרב מגע? בתודה!

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר