זוקן ראיה ורוחק ראיה

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

19/05/2012 | 14:29 | מאת: משה

שלום האם זוקן ראיה ורוחק ראיה זה אותו דבר למעשה? והאם ניתוח הפרסבילאזיק מתאים לשניהם? בתודה

20/05/2012 | 10:27 | מאת: פרופ' אור קיזרמן

זוקן ראיה ורחוק ראיה הינם 2 דברים שונים: 1. רוחק ראיה זה אומר משקפיים עם מספרי פלוס לראיה לרחוק או לקרוב. זה נובע מאורך עין קצרה מידי או מחוסר כל אופטי בקרנית העין (או משילוב של שתי הסיבות יחדיו). 2. זוקן ראיה (פרסביופיה) זה החלשות במאמץ המיקודי לקריאה מקרוב - וגם הפתרון לבעיה זאת זה משקפיים עם מספר פלוס (למי שאין לו משקפיים לרחוק). לדעתי, ניתוח הפרסבילאסיק אינו מתאים לאף אחד מהם שכן מדובר בניתוח שלא מימש את הפוטנציאל הטמון בו (בינתיים). כשיצא הניתוח לאויר העולם לפני מספר שנים כולם קיוו שאכן מצאנו את הפתרון לבעית זוקן הראיה, אולם התוצאות מראות שאנו עדיין לא שם. זוהי הסיבה שהמכון שבניהולי הרפואי לא מנתח את הניתוח הזה. אנו עושים לאסיק או PRK או טיפולים אחרים אבל לא פרסבילאסיק. בברכה, פרופ' קיזרמן

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר