הסיכוי לזיהום ולהשתלת קרנית

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

10/05/2012 | 15:02 | מאת: נדב

שלום רב אחד לכמה מנותחים יסבלו מזיהום/דלקת כתוצאה מניתוח להסרת משקפיים בלייזר? ואחד לכמה מנותחים יזדקקו להשתלת קרנית כתוצאה מזיהום/דלקת לאחר הניתוח? והאם הסיכויים שונים אם מדובר בלאסיק או אם מדובר בPRK? בתודה

10/05/2012 | 16:28 | מאת: פרופ' אור קיזרמן

שלום רב, יש להפריד בין זיהום לדלקת. דלקת עיניים פשוטה שאינה מערבת קרנית אינה מסוכנת ונמצאת בשכיחות רבה באוכלוסיה, הינה דבר די נדיר (משום שהמטופלים נוטלים אנטיביטיקה), הדלקת אינה מסוכנת וטיפות עיניים יפתרו אותה. זיהום בקרנית הינו דבר מסוכן ומאוד נדיר. במידה ומתגלה זיהום בקרנית לאחר הניתוח המטופל יקבל אנטיביוטיקה דרך הוריד. מרבית מהמקרים מסתדרים עד החלמה מלאה. יש לציין כי זיהום קרנית קורה גם ללא קשר לניתוח, בעיקר אצל מרכיבי עדשות מגע. זיהומים בקרנית שכיחים מעט יותר במנותחי PRK לעומת מנותחי לאסיק. שוב חשוב לציין כי עדיין מדובר במקרים נדירים - אחד לכמה אלפי מקרים., זוהי גם השכיחות של מקרי השתלת קרנית לאחר ניתוחי לייזר. בברכה, פרופ' אור קיזרמן

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר