שאלה אישית לד"ר

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

23/09/2010 | 20:18 | מאת: אני

שלום, לפני מספר ימים נבדקתי על- ידך ונמצאתי מתאים ללאסק/PRK. אמנם מאוד התרשמתי מסבלנותך ומהמזג הטוב (וגם מהמקצועיות, כפי ששמעתי) אבל אם להיות כן, התחושה היא שהאופטימטריסטית מאוד זילזלה בבדיקת הראיה (היא נתנה לי לקרוא שתי שורות של מספרים וזהו, בניגוד למכון האחר, שבו בדיקת הראיה ארכה חצי שעה...). גם לאחר מכן, כאשר שאלתי אותך לגבי יציבות המספר - לא קיבלתי תשובה מספקת. בקיצור, התחושה היא שלא היתה הקפדה על כך שהמספר יציב. אשמח אם תענה על שאלתי על מנת להרגיע אותי: אני אמנם בסוף שנות העשרים, אבל במשך 7 השנים שאני מרכיב משקפיים, בכל בדיקה המספר שלי עלה בקצת (התחלתי במינוס חצי ועכשיו אני מינוס 2). כשעשיתי אצלכם את הבדיקה הסתבר שהמספר שלי שונה ממה שיש לי במשקפיים ובכל זאת אמרת לי שהמספר יציב. אשמח לדעת כיצד אתם מוודאים שהמספר אכן יציב. האם בגלל שאני יחסית מבוגר אתם מרשים לעצמכם להניח שהמספר התייצב? כי במקרה שלי נראה שזו הנחה לא מספיקה... תודה רבה.

26/09/2010 | 15:46 | מאת: ד"ר מצליח טייב

שלום רב, אני סמוך ובטוח כי הבדיקה שנעשתה לך אצל האופטומטריסטית הייתה מקצועית לא פחות מזו שארכה חצי שעה במכון אחר. בנוסף, אנו תמיד עורכים בדיקה נוספת ביום הניתוח שמטרתה, בין היתר, שלילת ההשפעות של עדשות המגע. יציבות המספר נקבעת על ידי הרופא ברגע שאין גורמי אי יציבות לאחר גיל 18. גורם אי יציבות אינו בהכרח שינוי במספר אלא, למשל, לחץ תוך עיני, בעיה בקרנית, קטרקט או דלקת. מסיבה זו, אם נאמר לך שמספרך יציב, כנראה שלשינויים במספר לאורך הזמן אין השפעה. פעמים רבות אנשים נתקלים במצב בו המספר בבדיקה שונה מהמספר במשקפיים. לעיתים המספר במשקפיים קטן יותר או גדול יותר מהמספר שנמצא בבדיקה ונובע ממספר סיבות. למשל, חלק מהאופטומטריסטים נוהגים לתת משקפיים בעלי מספר הקטן בחצי מהמספר בפועל. אופטמטריסטים אחרים דווקא נותנים מספר גבוה / "חזק יותר". גורמים נוספים המשפיעים על המספר הם עדשות מגע, יובש ודלקות. אתה מוזמן לתאם עימי פגישה נוספת, דרך המשרד, ואשמח להסביר ולפרט עוד על כל נושא בו אתה חש כי לא קיבלת תשובה מספקת. מועדים לשמחה, דר' מצליח.

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר