שאלות לפני ניתוח לייזר

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

13/09/2010 | 16:29 | מאת: חן ח

שלום ברצוני לבצע ניתוח לייזר בעחניים יש לי מספר3.75 בשתי העיניים בלי צילינדר, אני מרכיבה עדשות מגע רכות כבר כ10 שנים ואין לי שום בעיות בעין, 1 האם הוויבפרונט הוא רק למי שיש קרנית דקה? 2 במידה ויש לי גודל טוב-לא דק מה ההבדל בשיטה עם החתך ובשיטות בלי החתך? 3 קראתי שצריך להוריד את העדשות שבועיים לפני הבדיק כדי לקבל תוצאה מדוייקת,אני לא מסוגלת לחשוב על זה,אני מעולם לא הלכתי עם משקפיים בחוץ..יש דרך אחרת?

19/09/2010 | 14:13 | מאת: ד"ר מצליח טייב

שלום חן, לבדיקות ההתאמה הראשוניות הסרת עדשות המגע 2-3 ימים לפני מספיקה. לעומת זאת, לפני הניתוחף מספר הימים שעליך להיות בלי עדשות נטול לשיקול דעתו של הרופא המנתח ועשוי לנוע בין שבוע לשלושה שבועות. בקשה זו נובעת כמובן בכדי שהניתוח יהיה מוצלח והמידה הנכונה תתוקן. דר' מצליח.

19/09/2010 | 14:34 | מאת: ד"ר מצליח טייב

שוב שלום, לגבי 2 השאלות הראשונות שלך: 1. Wave Front יהנה טכנולוגיה שמתאימה ל- 2 סוגי הפרוצדורות (לא רק לבעלי קרנית דקה). באמריקן לייזר כל מטופל מקבל את הטכנולוגיה הנ"ל. 2. ההבדל בשיטות הוא בדיוק מה שתיארת (עם ובלי חתך). בשיטה עם החתך (לאסיק) ההחלמה מהירה יותר ויש לה יתרון כשמדובר במספרים גדולים. השיטה השנייה (PRK/ASA) מקטינה סיכונים אך זמן ההחלמה ממנה ארוך יותר. הרופא יודע לבחור את השיטה המתאימה ביותר למטופל לפי גילו, עיסוקו, מידת החשיפה לשמש ופרמטרים נוספים אחרים.

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר