אחרי עקירת שן בינה בלסת תחתונה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

11/07/2016 | 10:25 | מאת: מיקי

עברתי לפני שבוע בדיוק עקירת שן בינה בלסת תחתונה , עקירה פשוטה אבל כואבת ,סבלתי מכאבים חזקים באוזן ובחניכיים כל השבוע , לא נתנו לי אנטיביוטיקה רק משככי כאבים. עכשיו שאני נוקשת בשן הטוחנת הסמוכה לאתר העקירה יש לי כאב. האם הכאב נובע מהפצע בחניכיים באתר העקירה ? האם זה נורמלי ויחלוף כאשר האתר יתרפא ? הייתי בבדיקה אצל הרופא והוא לא ראה זיהום או דריי סוקט. יכול להיות זיהום פנימי שאינו נראה ומסכן את השן הסמוכה ? איך אפשר לוודא את זה ? צריך לקחת אנטיביוטיקה במקרה כזה? תודה

שלום רב. לרוב אין צורך במתן אנטיביוטיקה לאחר עקירת שיני בינה. לאחר כשבוע עדיין יתכן רגישות ואפשרי שיהיה תחושה של כאב הנובע משן סמוכה. יש להתייעץ עם הרופא המטפל, ואם הוא לא מצא שום דבר חריג כנראה שזה המהלך התקין. זה אמור להשתפר מיום ליום ולחלוף בזמן קצר. אין "זהום פנימי". אם יש זהום זה מתבטא כנפיחות, אודם, חום במקום וכאבים. ללא כל זה סביר שאין זהום. מקווה שהכל הסתדר

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים