עקירת שן בינה כלואה שלא מפריעה לי

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

27/10/2011 | 18:32 | מאת: שיר

שלום, יש לי שן בינה כלואה שמעולם לא הפריעה לי ולמען האמת לא ידעתי על קיומה עד שבאתי לטיפול אקראי אצל רופא השיניים. ביצעתי צילום פנורמי וסיטי והרופא הכירורג המליץ על עקירה מכיוון שהשן נמצאת במנח לא תקין שעלול להזיק בעתיד. כמו כן את העקירה ניתן לבצע רק בבי"ח בגלל הקירבה לתעלת העצב. האם העקירה הינה הכרחית? לא כואב לי, אין לי דלקות ואין לי דימומים. האם העקירה שווה את הסיכון מפגיעה בעצב?

31/10/2011 | 14:48 | מאת: ד"ר שלמה ברק

שיר שלום ברפואה אנו נוהגים לא רק לטפל בבעיות אלא גם למנוע בעיות. יש לראות בצילום רנטגן את מנח השן בינה הכלואה- האם נוגעת בשן סמוכה ועלולה להזיק לה? האם עלולה לפתח ציסטה? רק אז להחליט. לגבי הסיכון- יש לבצע צילום סי טי שהינו תלת מימדי וממקם יחס שן לעצב בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים