שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

06/04/2011 | 20:51 | מאת: שיר24

עקב כאבים בשן נשלחתי לרופא שיניים שאמר שיש לי שן בינה כלואה שנוצרה בעקבותיה דלקת. אני מטופלת באינטיביוטיקה. רציתי לעקור את השן (כי אני לאחר טיפול אונטודנטי ומפחדת ששיני הבינה יזיזו לי את השיניים) וביצעתי צילום פנורמי אבל הכירורג אמר שהשן יושבת ממש על העצב ולכן אני חייבת לבצע CT. אז יש לי 2 שאלות: 1. האם לעקור את השן או לעזוב אותה לנפשה לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי? 2. בפנוחכם ה- CT עולה כ- 500 שקלים. האם יש אפשרות לקבלת התחייבות מהקופ"ח (כללית) ולבצע זאת בבי"ח בחינם?

08/04/2011 | 21:20 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שלום שן בינה שיצרה דלקת והיא כלואה אחת דינה עקירה. משיקולים של מניעת פגיעה בעצב המנדיבולרי מקובל לבצע צילום סיטי דנטלי. צילום זה אינו בסל הבריאות כמו גם העקירה ויש לשלם עבורו. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים