מספר שאלות

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

30/10/2020 | 01:50 | מאת: שחר

שלום, א. היו לי כאבים בשן שמאלית עליונה בזמן לעיסה, כמו מחט שחודרת לתוך השן . הייתי אצל רופא שיניים שאמר שמדובר בשן בינה שמאלית עליונה (שכבר בקעה). לפי הבדיקה שלו הוא לא מצא חור, גם לא בצילום, אולם הוא אמר שאולי יש חור שנמצא במקום בעייתי שקשה למצוא אותו- (אם זה חור במקום בעייתי הריי שגם מזון בזמן לעיסה לא היה מגיע לחור, לא?) בעת הצחצוח אני מרגיש כאב שם בצד שמאל למעלה, משני צידי השן, כלומר, מהצד הפנימי והצד החיצוני, אחרי כל נגיעה עם סיבי מברשת השיניים אני מרגיש דופק ולחץ. האם זה יותר מראה על דלקת חניכיים מאשר על חור? ב. לגבי שן בינה תחתונה חצי כלואה- הוצע לי לעקור אותה באמצעות קיטום, וכך למעשה לא תהיה פגיעה בעצב. אולם, נאמר לי כי לאחר כמה שנים כנראה ששורשי השן יעלו מעלה ויהיה צורך בעקירתם. מה דעתך על השיטה? ג. לגבי דלקת בחניכיים- האם שטיפה במי מלח פעם ביום בערב אחרי צחצוח השיניים מספיקה? תודה.

שלום רב, א- אם זה כפי שאתה מתאר עושה רושם שהשן לעקירה ולא משנה מה הסיבה אבל אי אפשר תשובה אמיתית בלי לבדוק אותך ב- השיטה כעקרון מצויינת, רק צריך לראות את הצילומים שלך כדי לודא האם העמדה של השן אכן מצדיקה קיטום ולא עקירה. זה נכון שיש סיכון שתצטרך לעקור את שארית השן בעתיד אבל אז הוא מתרחק מהעצב והסיכוי לפגיעה יורד משמעותית ג - ממש לא מספיק. אם יש דלקת חניכיים צריך בדיקה וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים