ציסטה בלסת עליונה שפרצה את הסינוס

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

12/08/2020 | 08:53 | מאת: רויטל

אנטיביוטי, החלטתי לעבור בירור מעמיק למה זה קרה . בצילום פנורמי אף רופא במהלך השנים לא גילה, אך בעקבות סיטי לסת עליונה התגלתה ציסטה שעוטפת שן שלמה ואף פרצה את הסינוס. הגעתי לרופא כירורג אחד שאמר שעוקרים את השן ומוציאים את הציסטה בטישטוש ולא הרדמה מקומית רגילה... אבל משאירים סינוס פתוח. : ההבחנה כפי שנרשמה : נגע RL בלסת עליונה משמאל עם גבולות מוגדרים כ- 3 ס"מ מערב את שיניים 26 ו 25, רושם לפריצת קורטקס בוקאלי וסינוס מקסילרי. הגעתי לרופא מומחה אחר שטען שיש לבצע גם השתלת עצם תוך כדי הוצאת הציסטה. ההבחנה הפעם :נגע ציסטי גדול מאד כ 4.5 ס"מ בלסת עליונה משמאל מערב את שן 26 על גבול 25 אבל אינו מערב אותה. רופאה שלישית לא דברה גם על השתלת עצם אלא רק על ביופסיה בטענה שאין להשתיל עצם עד לקבלת תוצאות ביופסיה. האמת היא שאני כבר מבולבלת, מה נכון לעשות ואשמח לעזרה.

שלום רב, יש צורך בביצוע ביופסיה זה נכון. הרופא שיטפל בך צריך להחליט האם יש צורך בלקיחת ביופסיה קטנה ולטפל בתהליך לאחר קבלת התשובה או שיש מקום להוציא את כל התהליך (צסטה?) ולשלוח אותו לביופסיה בפעם אחד. לגבי שתל עצם אני אישית לא משתיל עצם בזמן הוצאת צסטה אבל יש מי שחושב אחרת. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים