ברור

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

26/03/2019 | 13:13 | מאת: לירון

שלום דר', אני סובלת מיזה מספר שנים מיובש קיצוני כרוני בפה וגרון. ביצעתי בדיקת סיאלוגרפיה ויש חסימה של בלוטות הרוק. האם יכול להיות תוצאה של הדבקה בזיהומים נגיפיים / דלקתי? (קראתי מאמר שבו כתוב: זיהומים נגיפיים קשורים לעיתים קרובות עם פתולוגיה של בלוטת הרוק) בפה ולסת איזו בדיקה יש לבקש ספציפית לברור פתולוגיה זו? אשמח לתשובתך. תודה.

שלום רב אתה צריך לפנות לבדיקה במרפאה לרפואת הפה, לא לפה ולסת בהצלחה

28/03/2019 | 00:43 | מאת: לירון

שלום דר', תודה על תשובתך. אני שואלת מפני שברפואת או פה ולסת הכיוון הוא לבצע ביופסיה מהבלוטה בחשד לשיוגרן. ואני מעוניינת לוודא כיוון אחר, אתה יודע האם יש בדיקה ספציפית שיכולה להוכיח שהיובש תוצאה של נגיף / או לשלול ? או תוצאה של נגיף יכול להיות אחד הגורמים לבעיה = יובש ללא יכולת הוכחת הגורם? אשמך לתשובה מהידע שלך. תודה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים