חוסר תחושה ובצקת מקומית לאחר השתלת עצם בלסת עליונה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

14/03/2019 | 04:33 | מאת: איתן

שלום לך ד"ר ברונו קריינר היקרה, אני פונה אליך מלומדי, כדי להבין מניסיונך האישי האם תהליך הריפוי שלי טבעי...או איטי מהרגיל ויש בו כדי להדליק נורה אדומה שמחייב בדיקת רופא נוסף לחוות דעת שניה? לפני שבועיים עברתי ניתוח מורכב ע"ח כירורג מומחה פה ולסת שארך שלוש שעות בו בוצעו לי 3 עקירות כירורגיות של מה שנשאר לי מהשניים הקדמיות, גירוד וניקוי מוגלה בעצם, השתלת גרגירי עצם, כמדומני, בכל ארבע השיניים, 4 שתלים, העמסה מיידית של מבנים וכתרים זמניים ותפירה אחורית וקדמית של כל החניכיים. ברור לי שלא מדובר בפרוצדורה רגילה של שתלים, ועדיין, לאחר שבועיים, בהם עשיתי הכל, כולל אנטיביוטיקה, סטרואידים, שטיפות פה, האזור נפוח מאד מתחת לגשר הזמני שהרכיבו לי... במגע של הלשון יש חוסר תחושה מטרידה מאחורי הגשר...בצקת מקומית/נפיחות..עם מיחושים באזור החיבור של השיניים לחניכיים הפצועות שזה פחות מטריד אותי כרגע. בעיקר מטריד אותי הנפיחות וחוסר התחושה עם הלשון ברקמה שמתחת לחיך בדיוק מאחורי הגשר הזמני מאקריל (העמסה מיידית). יוער שאין ולא היה לי חום והתחושה בשפתיים העליונות בסדר גמור! עוד יוער, כי הורידו לי את כל התפרים הרבים שהיו לי. האם זה טבעי או שיש חשש כי נפגע לי עצב כלשהו באזור ויש מקום לדאגה? האם ייתכן שהנפיחות תישאר ככה? וגרוע מכך, האם ייתכן שחוסר התחושה תישאר לי כך כל החיים - תחושה שכאילו המקום מורדם/מאולחש? הרופא המנתח אמר שזה מהלך טבעי במקרה מורכב שכזה...אך אני עדיין מאד מוטרד. אודה על תשובתך לאור ניסיונך, אני מניח, בפרוצדורות דומות שעברו מטופליך. תודה רבה, איתן

שלום רב, אני נמיח שמדובר על הלסת העליונה. לא אמור להיות חוסר תחושה אבל צריך לבדוק את זה. במידה ואכן יש זו תופעה שבדרך כךך חולפת, אך יתכן שארית תמידית. לגבי הנפיחות יתכן שארית לאחר שבועיים, העיקר שתיהיה במגמת שיפור. אחרת צריך לבדוק את זה רפואה שלמה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים