שבר בלשכת השן במהלך טיפול שורש

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

23/11/2018 | 01:01 | מאת: יאיר

שלום וברכה עברתי היום טיפול שורש בשן טוחנת (46). הופניתי לטיפול שורש ע"י רופא השיניים בגלל שחלק מהסתימה (שחזור מורכב) נשברה, לא סבלתי מהשן לאחר השבר. הסתימה היתה נרחבת ועמוקה. נאמר לי ע"י הרופא שבזמן ביצוע הטיפול שורש נשבר הקיר התחתון של הלשכה עקב כך שהלשכה היתה דקה יחסית. "בעת פתיחת השן פרפורציה ברצפה הפלופרית עקב הסתיידות הלשכה וקושי לאתרה. בוצע איטום עם חומר כלשהו (אם אני מבטא נכון, אולי wtrabbn) ועליו חיפוי קומפוזיט. המלצות, מבנה, ביקורת בעוד 4 חודשים, ולהתקדם לעת עתה רק עם כתר זמני." 1. האם זה דבר שקורה? 2. האם ניתן לדעת אם זה היה קורה בכל מצב או שזו טעות מכנית בביצוע והיה ניתן למנוע את זה? 3. האם הטיפול בשבר הזה היה מיטבי (לפי המתואר לעיל, בהנחה והצלחתי לכתוב את שם החומר)? 4. האם ללכת על פי ההמלצות הללו, כלומר לחכות 4 חודשים ובזמן הזה לעשות מבנה וכתר זמני, או שיש מקום לייעוץ או טיפול נוסף? 5. מה הפרוגנוזה של שן כזאת? אשמח להיענות על השאלות בתודה ובברכה

שלום רב מצטער אבל זה פרום של כירורגיה של הפה והלסתות, כולל השתלות. אתה צריך להפנות את השאלה שלך לפורום הרלוונטי בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים