עקירה שיניים טחנות עם סיכון לפריצת סינוס

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

29/08/2018 | 14:06 | מאת: צ'רלי

היי אני מטופל לאורך 25 שנה אצל רופא שהוא גם מומחה לשיקום הפה ולהשתלות ואני מרוצה ממנו. ב -10 שנים האחרונות הוא עוקב אחרי זיהום בקצה של שתי שיניים טוחנות בלסת העליונה . צילומים חוזרים הראו שהזיהום אינו משתנה ואינו גדל והרופא טוען שאין צורך לעשות מהלך יזום. היות ואני מוטרד הוא התייעץ עם מומחה לטיפולי שורש שאמר שצריך לעקור את שתי השיניים באופן יזום . ראשית יש לי בעיה כי יש לי בצד השני מנשך הפוך וקשה לי לטחון בצד הזה,בעיה שניה שמטרידה אותי מאד זה אפשרות לפריצת סינוס ,עד כמה זה טדיר ?ומה עושים ? הכי חשוב איזה בעל מקצוע הוא הכתובת להתייעצות ,מומחה לטיפולי שורש ,חניכיים ,או ניתוחי פה ולסת,מי בכתובת הנכונה ביותר לבצע את זה ? תודה מראש צ'רלי

שלום רב אין לי איך לענות בצורה נכונה אם לא בדקתי אותך. ההיגיון אומר שאם אין שינוי לרעה אז אין צורך למהר אבל אני כותב בלי לדעת על מה בדיוק מדברים. מי שצריך לרכז את ההחלטות זה רופא השיניים שלך אם אתה סומך אליו והוא צריך להפנות אותך למומחים הרלוונטים (טיפולי שורש או פה ולסת). בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים