חריקת שיניים כשמוצצים אצבע

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

11/08/2018 | 16:42 | מאת: כוכבה

האם יכול להיות שמי שמוצץ אצבע בלילה יכול לחרוק שיניים תוך כדי מציצת אצבע? * שואלת כי בתי ( בת 18)סובלת מכאב בלסת עם הקרנה לאוזן. אובחנה עי רופא שיניים (בקופת החולים )כסובלת מדלקת במפרק הלסת שלטענתו נובע מחריקת שינייים( הוא הסתכל על צילום סטטוס וראה שחיקת שיניים מהצילום,כמו כן בפתיחת הפה שומעים קנאק במפרק), הומלץ לה על סד לילה אך עקב הבושה היא לא אמרה לרופא שהיא מוצצת אצבע, השאלה האם ייתכן שאפשר לחרוק שיניים בזמן שמוצצים אצבע? ( הרופא כאמור לא יודע על כך כי היא מתביישת מאד)האם חריקת שיניים רואים בודאות בצילום סטטוס/ פנורמי או שזה רק השערה? ייתכן והכאבים שלה נובעים ממציצת האצבע ולא משחיקת שינים?אם כן האם במקרים כאלו צריך גם סד לילה? ( מפחדת שהרופא טועה באבחון בגלל שהיא לא יידעה אותו) תודה רבה

שאלה מעניינת אי אפשר לחרוק שיניים בזמן של מציצת אצבע....רק כשזה מפסיק. לא מאמין שמישהו מוצץ אצבע כל הלילה.... כדי לראות שחיקת שיניים בצילומים היא צריכה להיות מאוד משמעותית.... לא יוכל להגיד לך מה כואב לביתך ולמה ומה הטיפול המומלץ בפורום. היא תריכה לפנות לכרורג פה ולסת או מומחה לרפואת הפה לעזרה בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים