דלקות בשיני בינה ודחיית עקירה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

16/07/2018 | 19:56 | מאת: משה

שלום ד"ר קריינר מסקרן אותי לשמוע מניסיונך, האם אתה נתקל במטופלים ומטופלות מבוגרים שמגיעים אליך לאחר שדחו לאורך שנים עקירות שיני בינה גם כאשר המצב נדרש, כגון מטופלים עם עששת קשה ודלקות חוזרות. האם שכיח לפגוש מטופלים כאלה? והאם ההשלכה של החלטה לא לעקור היא לעבור מדי פעם בפעם תקופות עם כאב ואנטיביוטיקה? תודה

שלום רב, אכן מפעם לפעם מגיעים מטופלים מבוגרים לצורך עקירת שיני בינה שנמצאים שם יותר מידי זמן. חלק בעקבות חרדה וסחבו זהומים חוזרים שנים רבות וחלק שהיה נראה בצעירותם שאין צורך בעקירתם. מה שלא יהיה יותר לרוב יותר קשה לטפל בבן אדם מבוגר מיכוון שיכולים להיות מחלות נלוות שמקשות על הטיפול. המלצתי כששן בינה נראת לא טוב היא לעקירה ללא דחייה. לחיות במצצב של זהומים חוזרים וטיפולים אנטיביוטיים חוזרים היא בעיניי החלטה שגוייה - אז מגיעים לטיפול במצב של "אין ברירה" בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים