כאבי לסת וצילום פנורמי

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

15/06/2018 | 14:01 | מאת: ענבל

שלום רב מצתערת מראש על אורך ההודעה, אני בת 32 בריאה בדרך כלל מספר חודשים סובלת מכאב עמום לסירוגין בלסת התחתונה צד שמאל, בשבוע האחרון הכאב טיפס ללסת העליונה לשיניים האחורייות, כאב עז גם בעעזור הלחי העף ונהייתה לי תחושה באוזן כאילו אני צוללת. בוצעה בדיקת אף אוזן גרון שביקש שאקבע צילום פנורמי לשלול בעיה מהשיניים, במידה ולא, הוא אמר שכנראה מדובר בדלקת בעצב המשולש ורשם כדורים, בוצע היום צילום פנורמי, מלבד שן בינה ענקית ששוכבת לרוחב בצד השני של הפנים לא איפה שכואב, עם מעט דלקת מעל, יש לי כמה שאלות בבקשה 1 האם יתכן שמדובר בדלקת בסינוסים וזה מקרין כאב ללסת? 2 האם צילום פנורמי מראה את כל הבעיות האפשריות לכאב חזק כל כך? 3. האם כדאי לעקור שן בינה למרות שאין ממנה כאבים?

שלום רב, מצטער אבל אין לי דרך לענוטת על השאלה הראשונה והשלישית בלי לבדוק אותך, למרות שבעיה של סינוסים לא סבירה לפי הסיפור שלך לגבי צילום הפנורמי הוא בהחלט לא נותן פרטים מדוייקים אלה תמונה כללית ולכן הוא אינו "מראה את כל הבעיות האפשריות" בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים