התאוששות מעקירה כירורגית

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

05/10/2017 | 22:35 | מאת: נועה

היי, לפני כתשעה ימים עברתי עקירה כירורגית של שן כלואה בלסת התחתונה. לאחר כשלושה ימים החלו לי כאבים חזקים מאוד והכירורג שניתח אותי העלה חשד למכתשית יבשה. מאז ביקרתי אצלו שלוש פעמים - במהלכן הוא שם לי חומר מאלחש בשם אלבוג׳ל. לאחר מכן, משום שהכאבים העזים נמשכו הוא רשם לי כמה משכחים: אטופן 400, רוקסט פלוס וטיפות אופטלגין. ובנוסף מוקסיפן 500.ֿ הבוקר שמתי לב שאזור העקירה התנפח, נהיה אדום ובעקבות מגע קל באזור יציאה ממנו כמות גדולה של מוגלה. במהלך כל היום המוגלה המשיכה לצאת, וכעת בשל הנפיחות הרבה החנכיים עלו על השן הסמוכה למוקד העקירה. אין לי חום . מה פשר המוגלה? מה כדאי לעשות? האם כדאי להחליף אנטיביוטיקה לאוגמנטין?

שלום רב, אם המקום התנפח מחדש לאחר 9 ימים ויוצא מוגלה אז יש כאן תהליך זהומי יתכן והחלפה לאוגמנטין תעזור מיכוון שהמוגלה מתנקזת לבד לדבריך אבל לא ניתן לתת המלצות ללא בדיקת רופא שמתמצא בתחום הכי טוב להבדק אצל בכרורג שניתח אותך אבל במידה ולא ניתן ממליץ לפנות למיון באחד מבתי החולים הקרוב למגורך בו יש תורך פה ולסת בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים